>

Mimpi dengan realiti


Salam.. 

Kata orang mimpi tu mainan tido kan. Tapi adakala seakan bebetol lak mimpi tu. Seram level tknak tido pon ade. Hahaha.. Sampai camtu sekali kan. Aiyooo.. Al kisah nye kan semalam dok mimpi baby yang tk lahir lagi boleh bercakap macam nak bagi petunjuk dengan ape yang saye rancangkan untuk dye. Tetibe terasa kejam lak pada dye tapi serius saye takde pilihan kot. Hanya tu je cara saye bole selamatkan masa depan dye atau hanya saye yang fikir itu cara terbaik tapi bukan pada dye. Haizz! Terasa kejam sangat dah lepas bangun macam nak nangis. Tak masal je haizz! Segala dok fikir cane saye nak buat sekarang. Ape yang terbaik saye boleh buat sekarang sedangkan semua saye dah rancang walau tak cukup rapi pon. Dush! Macam nk tumbuk diri sendiri pulak dah haizzz!! Tolongggggg...


Realiti saye tak kuat pon nak hadapi nanti tapi saye terpaksa. Sangat terpaksa. Kalau saye punya banyak pilihan saye takkan pilih jalan ni kot. Itu kalau ade pilihan masalah saye takde pilihan langsung kot. Haizz!! Sakit otak dah hurm..


Saya bawa dia


Saya bawa dia
dalam hati saya
setiap saat dalam setiap hari
setiap hari dalam setiap minggu
setiap minggu dalam setiap bulan
walau
dia tidak pernah pulang ke saya
dan
tak akan pernah dapat pulang ke saya
saya akan tetap bawa dia


Gimbap Ndana


Salam.. 

Tertanye tk kenapa lak ngan Ndana?? Tak masal erk? Hahaha.. Ndana buat saye mengidam gimbap level nak baham semua gimbap. Selera orang pregnant ni pelik je kan. Kat Sushi King bole je makan gimbap kan. Tapi entah tekak taknak layan pulak. Siap duduk menung lagi kat sushi king tu. Haizz!! Perangai.. Hahaha.. 

So nak mintak tolong Anne ajar buat payah gak dye busy study tu. Tapi sebab gimbap dye buat tekak asyik nak perkena gimbap buatan sendiri tapi tak reti buat plus tak pernah buat pon. Cane tu?? Hahaha.. Then asyik busy sabtu ahad ade class tuition budak budak. Tapi minggu ni peluang lak sebab free sangat dah. 


Semangat saye cari resepi gimbap kat Google then beli barang. Sekali cuba tak menjadi. Abis buruk rupa gimbap tu. Tertanye cane Anne umo 16 lagi terer buat mane bole kalah ni. Try, try an try lagi then lame sikit abiskan bahan bahan baru menjadi. Gelak sendiri ngan perangai entah apetah. Alahai Ndana, akak punye gimbap dah siap tapi mesti tak sedap macam bakal chef Ndana buat. Siyes tak sedap kot. Takpe lah len kali akak try lagi. Hahaha.. Thanks Anne bagi akak mengidam teruk. Hahaha..