>

Yeayyy merdeka..


Salam..

Selalunya kan kita berpantang selama 44 hari kan. Pantang dari segala galanya supaya kita pulih dari segalanya untuk memulihkan badan kita kepada asal. Waktu berpantang selepas bersalin selama 44 hari tu adalah sangat mencabar, lebih-lebih lagi tang bab makan. Kena pulak ada yang pedajal makan makanan yang kita tak leh nak makan depan mata. Rasa cam nak bagi penampar jer. Hehehe.. Ini adalah masalah biasa semasa berpantang. Yelah semua kena pantang jadi kadang kadang rasa nak mengamuk pun ada. Tapi harus tengok at the bright side bersusah susah dahulu bersenang senang kemudian. Bersabar la skit semasa dalam pantang nanti dah abis pantang balun la apa nak makan pun kan.

Hari ni adalah harinye yang saye tunggu tunggu. Saye dah abis berpantang!!! Seronornyeeeeee (buat muka Arrian, anak Tomok) hahaha.. Banyak makanan yang saye nak makan tapi kene la ansur ansur and berpada pada. Takkan nak makan sume sekaligus. Hehehe.. Cume air ais je kalau boleh jangan minum dulu. Kene tunggu dulu. Ini saye bace kat blog je sebenarnye tkde dapat nasihat orang tua pon. Hehehe.. Okeyhlah, air ais tu boleh ditahan lagi.


Sempena kesudahan kepantangan ni saye p ponteng keje (boss bagi green light) so apelagi saye shopping baju tuk baby Anaqi. Seronok pulak beli baju tuk anak ni kan. Tk puas mata tengok bende comel mcm nak grab semua tapi bajet tk cukup. Itu sedih. Hahaha.. Takpe Anaqi, mom ade baju comel comel tuk Anaqi. 

Okeyh lah, ape ape pun berpantang tu mesti kite ikut untuk badan kite jugak. Orang tua kate untuk kesihatan jangka masa panjang. Badan ni nak pakai lame so kene la ikut ape yang patut kan. Kalau tak ikut lambat laun kite yang susah nanti ye dak. Hehehe..


0 Budak Comel:

Post a Comment