>

Welcome to the world Nadhdif Anaqi


Salam..


Agak lama jugak saye meninggalkan blog ni kan? Okeyh, sekarang ni tiba masanya saye menghapdet blog ni sebagai tanda melepaskan rindu di hati. aisehh ngade la pulak en. Hahaha.. Alhamdulillah sudah 39 hari saye bergelar seorang ibu seorang anak yang bernama Nadhdif Anaqi. Eh, tukar name? Itu pasal lah kan. Sebelum ni Nadhdif Al Baihaqi. Tak menjadi lak name tu. Hehehe.. Takpe. Yang penting baby Anaqi kite comel. Hehehe..

Yeaaay finally lahir dah Baby Anaqi yang sangat comel. Hehehe.. Semua baby pon comel kan. Tapi Alhamdulillah syukur padaMu ya Allah.

Saya menyerah diri (induce) di Hospital Umum Kuching pada 02/02/2015.

1.00 pm - Sampai ke hospital terus check in labour room.

3.30pm - Masuk ubat untuk induce, masa ni masih rileks je sambil layan twitter, FB bagai.

5.00pm - Dah rasa sakit sikit sikit

9.00pm - Doctor check baru open 3cm

10.00pm - Dah plan awal nk ambil Epidural. Doctor pakar bius dah get ready! So, Time for 'rileks'. Yang peliknya epidural ni kurang dos coz saye masih lagi bole gerak kan 2 belah kaki kot. Hahaha.. Ke memang camtu entah lah. 

11.00pm - Doctor datang check & pecahkan air ketuban plak. Condition : Still lagi open 3cm! Doctor expect around midnight baru bersalin. Hwuaaaa.. Lama lagi nak tunggu tu.

1.30am - Sakit makin kuat. Time ni saye mintak nurse kuat kan dos epi dural.

2.30am - Epidural langsung tak membantu. Rasa sakit + mcm nak terberak sangat. Rupanya dah open to 10cm. Nurse kelam kabut gak call doctor bb target midnight kan? Kali ni saya rasa sangat sangat sakit untuk bersalin mcm ibu ibu normal yang lain. Epidural yang saya ambil tu maybe doctor kurang kan dos kot. Mase ni sempat lagi fikir seriknye bersalin ni. Hahaha..

3.16am - 2 kali push je akhirnya my Baby Anaqi selamat keluar melihat dunia! Alhamdulillah..

Add caption



0 Budak Comel:

Post a Comment