>

Nadra Ruba'i


Nadra Ruba'i , 

22/03/2015 - A year ago today and I still love you more than anything. People say I should get over you. They told me to move on but how can I when I don’t know how to?


I tried fighting, fighting for you, fighting for us. I didn’t get tired. When it comes to you, I never get tired. But it hurts to see you fighting me while I fight for you. I didn’t gave up, I just accepted the truth that what you want is to get away from me, to be free from me. It hurts like hell but I have to accept it thinking that it will make you happy. After all, my goal was to always make you happy even if that meant me not being part of it. 

I have always been selfish and I always think of myself, but with you, I could be selfless and give without expecting anything in return. It is as if your happiness had been my priority. 


My life will go on but you will forever linger in my memory. Time spent with you will forever be cherished. Late night conversations with you will always be replayed and relived inside my mind. I know those things will make it harder for me to move on but I can’t help it. Maybe it’s my unconscious saying that I don’t want to move on from you. Maybe I’m still hoping that you will come back to your senses and come back to my life. Or maybe I’m just hoping and waiting and holding on because honestly, I still love you and I don’t know how not to



Johan As'ari ke Nadra Ruba'i


Salam.. 

Tengok drama Cinta Ilahi tk? Lakonan Johan As'ari & Diana Amir. Sebenarnye tk ikut sangat drama ni. Tapi tadi drama ni tayang kat TV kat kedai makan. Sementara tunggu makanan sampai layan lah drama ni kejap. Best gak erk. Sampai babak Hud borak ngan Mak dye makanan pon sampai. Malam ni perut nk makan Mee Kolok. Hehehe.. Sedap makan tapi drama pon best. So makan sambil tengok TV. Lulz. Sampai babak Hud dalam kete dari jauh si Johan As'ari seakan Nadra Ruba'i !! Biar betik?? Eh, tu Johan ke Nadra?? Siap saye lepaskan sudu garpu gosok mata. Mane tau dah gila kot. Sampai rasa macam tengok Nad pulak kat TV tu. Hahaha.. Lepas tu macam nak gelak besar tapi segan lah sebab sesorang lak tu nanti orang kata gila pulak. Cover gelak sambil habiskan mee kolok. Dah ler mee kolok tu pedas boleh pulak mata hati ni fikir Nad kat TV tu. Gila ape? Hahaha.. Saye rindu Nadra Ruba'i 


Ape pon mee kolok sarawak memang sedap. Mohon pacik mesir (mat) datang sarawak dengan bini cepat try mee kolok. Di jamin kome mesti taknak balik perak dah. Hahaha..


Gossip. Kelassss kau jah..


Salam.. 

Teman sekerja korang cane? Suka bergurau ke suka bergossip?? Pada yang suka bergurau tu takpe lah jugak. Hilang stress kejap kat opis kan. Tapi gurau ade batas lah kan. Tapi pada yang suka bergossip ni macam nk hempuk pakai PC opis je (mohon boss tk bace) hahaha.. 


Saye tk kate sendiri ni baik pon atau tk pernah bergossip. Tapi saye sangat tk suka gossip bagai ni. Macam "korang dah takde keje len ke?" Padahal keje menimbun je atas meja tk pulak di buat. Last minute boss mintak baru serabut sana sini buat keje. Kan membazir masa je. Lagi tambah dosa buat adelah. Yang tkleh blah suara mengalahkan Giant (kawan Doreamon) yang menyanyi sumbang tu. Saye boleh dengar lah kak. Awak nak gossip tentang saye p jejauh bole? Takde lah saye sakit hati. Saye bukan jenis nk p marah orang. Sakit hati saye diam je. Tolong lah faham diam saye bukan lagi buat gossip sebab saye berdiam korang naik taring. Haizz!! 

Tapi agak lah kalau takde gossip murahan artis takkan popular (tk semestinya) lulz. 


Yang selalu ada


Salam.. 

Kata orang hidup jangan terlalu bergantung dengan adanya orang lain di sisi kita. Tapi bile lagi kita nk hargai kehadiran orang di sekeliling kita kan?? Pada yang sentiasa ada tu terima kasih. Pada sesetengah orang contohnye saye besar maknanya kehadiran kalian. Walau hanya sepatah nasihat "sabarlah" itu lebih dari cukup kot untuk meneruskan hari esok. 


Sekarang, nak dapatkan nasihat, bagai tunggu Dato Najib kate tidak kepada GST. Tak mungkin!! GST tetap akan dilaksanakan April ini kate Dato Najib. Hahaha.. Tetibe. Tapi serius lah rindu nak dengar nasihat orang tua. Yang tk berapa tua. Yang tua tak mengaku tua. Yang tua tua. Hahaha.. Merepek tk abis lagi ke jue?? Haizz!! Kekadang kat kedai makan p dudok dekat orang tua tengah borak & curi dengar dorang borak (ini kurang ajar) lulz. Kalau sedara saye tau perangai ni satu hari satu malam kene ceramah. Tapi maaf bukan sengaja cuma kekadang orang tua borak ni sejuk telinga sebab dorang pasti selit dengan nasihat. Selalu camtu lah. Kes 'terlebih' borak tu lain cite lah ye. Hehehe.. 

Sejak tinggal sesorang ni payah benar nk dengar nasihat ke ape ke dari someone yang dekat. Last last kene gak nasihatkan hati sendiri tabah lah. Allah ade je mendengar. Huhuhu.. Kes pujuk hati. Dulu stay ngan sedara buat keje basuh pinggan pon kene potpet nasihat jangan buat keje sambil lewa. Ugh, betol kan. Even bende tu kecik tapi bende tu kite praktikkan sebab dah biasa kita belajar dari ape yang orang lain nasihatkan. Pasti kita tau bende tu ada kebaikan nye sebab tu auto je kita ikut. 


Tak dinafikan sedara saye mengajar saye dengan baik. Jaga solat. Jaga tingkah laku. Jaga pergaulan. Jangan biadap. Jangan itu jangan ini. Dan saye takde lah baik mane pon tapi jarang kot saye bantah ape dorang larang sebab pasti kene hukum kalau bantah. Paling pon handphone kene tarik seminggu. Pling lame sebulan. Paling tkleh kad atm kene tahan. Haru biru jadinye takde duit. Paling tk suka kene dengar ceramah sampai bengkak mata nangis. Hahaha.. Bukan sebab ceramah dye sedih tahap winter sonata, tapi sebab ungkit bende yang sudah. Tak suka kot hurm.. Tapi takpe, terima kasih. Banyak saye belajar dari semua tu.




Bukan superwoman


Salam.. 

Ni kes teringat kisah superwoman. Tapi sebelum tu nak jugak kate I'm not superwoman. Hahaha.. Okeyh, Alkisahnye, dulu mase amek diploma saye stay kat hostel sebab takde transport nk ulang alik setiap hari. Pengalaman stay hostel college korang mesti banyak kan? Salah satu kalau boring kat hostel buat hal bising bagai nk runtuh hostel. Lulz. Tu belum lagi kene dengan senior. Muncul batang hidung senior semua pakat baca buku. Lulz. Nampak tk perangai tu cane? Hahaha..


One day yang bosan teramat takde class and ramai pulak pakat ponteng semua buat perangai gila dalam dorm. Dorm saye rata rata student amek certificate. Atas sebab dorm untuk yang diploma dah penuh so saye and 3 orang kawan same dip masok dorm ni. Dorm ni paling gila. Semua otak tk bersambung. Lulz. Kalau bab menyanyi bagai nk terkeluar anak tekak. Hebat na! Yang jadi penyanyi lak kemain suara dye sampai ke langit. Tknak kalah punye. Hahaha.. 


Di pendekkan cerita, kteorang duduk borak atas kat katil 2 tingkat. Yang dok tingkat bawah mesti bengang sebab kteorang kat atas keje nak memekak je. Lulz. Gegirl kalau borak main geletek ape semua normal lah kan. Saye tk bole kot kalau layan geletek ni. So sebab nk selamatkan diri auto je saye lompat dari katil ke atas meja yang bersusun kat tengah dorm. Agak jauh kot siap kipas pusing atas kepala pon saye tak peduli sebab nak lari punye pasal lah kan. Yang dok tengok semua ternganga sebab saye landing smooth berdiri tegak atas meja tk jatuh! Hahaha.. Saye pon tk sedar cane saye buat tu. Cuma niat mase tu nak lari selamatkan diri je. Hahaha.. 


3 minit lepas ternganga semua pakat tepuk tangan. Dah macam baru lepas buat aksi lagak ngeri lak. Hahaha.. Tkleh blah langsung kengkawan ni. Then semua tanye "kau blaja terbang dari mane?" Hahaha.. Ini soalan kelakar. Sebab dah dengar dorang bertepuk tangan jantung macam nk tercabut keluar. Siap tanye diri sendiri lagi "eh, aku baru lompat katil ke tadi?" Hahaha.. 


Heboh gak satu kolej. Lulz. Sejak tu automatik dapat name "superwoman" kengkwan tknak panggil name dah. Geram betol. Selain tu dapat lak name "mem" sebab dalam dorm saye je bole fasih english and terer IT (name pon pelajar IT) lulz. Siap ajar kawan pakai myspace and friendster (facebook tk femes lagi mase ni) hahaha.. Weyy, rindu korang hurm.. 


Silent reader, teman bicara, terima kasih..


Salam.. 

Silent reader. Seronok kan jadi silent reader? Saye pon ade hobi camtu. Its was like "saye perati je awak ni" hahaha.. Tapi terima kasih lah ye. Kalau yang comment tu saye tk publish pasti ade sebab nye. Kalau boleh tolong kenalkan diri ye. Lagi seronok berkawan dari jadi 'anonymous' 


Kepada yang bagi kata semangat tu pon terima kasih. Tu pon berkat ade yang pinjamkan mata tuk bace segala luahan saye. Cc to : Syafa, pacik and paan. Hahaha.. Cuma janganlah kate saye ni inspirasi la bagai. Saye manusia penuh silap. Tk layak nk jadi inspirasi sesape pon. Maaf, itu pengakuan jujur. Hehehe.. 


Happy Birthday Nadra Ruba'i


Salam.. 

19/03/2015
Happy Birthday Nadra Ruba'i

Hehehe.. Happy birthday Nanad!! May Allah bless you. It's your 22th birthday. And you're daddy to a cute son ever. Anaqi pon nak tumpang happy tau (even tknak kewujudan Anaqi pon) hurm.. 


Okeyh jangan cerita sedih dulu. Tahun ni macam lain sikit sebab kite tk bersama and I can't even wish to u. Cuma harap awak ade bace kat mane pon. Hurm.. Takpe, hadiah dah sampai muar. Harap dah sampai kat awak jugak. Seperti tahun tahun kita bersama saye bagi hadiah. Tahun ni pon tknak terkecuali. Macam bende wajib saye buat kot. Maaflah kalau terasa tk logik nye tindakan saye tu. Tapi terimalah tu dari saye and Baby Anaqi. 


Ape pon semoga semuanya okay untuk awak. Saye cuba tunaikan permintaan awak sebelum ni cuma ade part yang saye tk boleh. Maafkan saye. Tapi saye harap awak hidup baik baik lepas ape yang sepatutnye awak tkkan lari. Tapi takpe lah. Asalkan awak bahagia. Sebab saye pasti suatu hari awak akan tengok sendiri Anaqi baru awak sedar sendiri. 

Sekian


Norsofiana Tahir


Salam Takziah.. 

Alfatihah buat beliau. Entah kenapa tetiba nak bercerita tentang arwah. Arwah ni kawan sekolah, kawan sekelas, kawan tk sama kepala sebab dye agak baik orangnye. Sebab tu dye jadi ketua tingkatan masa kiteorang form 5. 

Beliau ni anak sulung 2 beradik. Kiteorang panggil Ana or Siti Nurhaliza. Eh, nape Siti Nurhaliza pulak?? Sebab dye big fans of Datuk Siti kot. Almost every morning dye dok nyanyi lagu Siti sebelum class bermula. And dye nyanyi memang terbaik dari Dayang Nurfaizah. Eh, pulak kan. Hahaha.. Tapi itulah kenyataan. Klau ade pertandingan nyanyian dye akan join and jangan terkejut sebab dye pon pernah menang. Bangga kan. Hehehe.. 


Yang tk larat nak gelak tu moto dye. Moto dye tkde lah buruk mane pon tapi entah nape moto tu menganggu ketenteraman awam sampai satu hari boleh jadi gado dengan kawan sekelas. Hahaha.. Kelakar. Tapi dye buat muka cool hari hari bawak moto tu pergi balik sekolah. Siyes tk pernah dye kisah ape orang nak cakap. Paling tk bole nk kalah dye ade tulisan bercorak yang cantik sampai cikgu sastera kteorang tegur "Norsofiana, awak tulis tugasan ke tulis surat cinta untuk saye ni?" Hahaha.. Itu kelakar. 

Logik akal ketua kelas memang hobi suka potpet macam nenek kan. Dye ni lak sorang yang suka potpet marah sape tk padam papan tulis, sape tk sapu sampah and sape yang suka buat bising. Nak bergaduh dengan dye? Maaf, anda bukan lawan. Dye lagi hebat perang mulut & tk pernah takut sampai kene baling dengan helmet. Seingat saye tk pernah langsung saye tengok dye menangis. Even putus cinta dengan James Lee, teman lelaki paling popular kat sekolah sebab handsome kot. Hahaha.. 

Tapi lukisan takdir dye hebat. Dye berkahwin dengan lelaki yang dye cinta sejak tingkatan 4. 5 tahun bercinta kemudian dorang kahwin and di kurniakan seorang hero. Tapi sayang dye tk sempat tengok hero dye membesar. Al fatihah buatmu kawan. Even kita selalu gaduh sebab saye selalu lambat sapu sampah (lambat datang sekolah puncanye) tapi kau tetap kawan yang baik selalu cover line depan cikgu. Terima kasih. Semoga tenang di sana sahabat. 



Meroyan


Salam.. 

Ada orang keje dye nak meroyan je. Ada orang keje dye layan orang tu meroyan. Ada gak orang keje dye kutuk orang yang meroyan. Pendek kata macam macam jenis orang tapi bebalik kepada meroyan gak. Hahaha.. 


Alkisah, bukan semua orang suka suki nak meroyan. Ade yang nak luahkan sakit di hati. Ade gak yang memang hobi dye meroyan je 24/7. Tu belum kira lagi dye muat naik status kat laman sosial every second. Adess, ni bikin stress mak. Hahaha.. Klau kat twitter memang layak lah. Klau kat fb memang ajak gado punye orang lah. Pergi bukak account twitter sekarang jugak and meroyan lah sampai lebam! Hahaha.. 

Kalau kes saye lak, tipulah kalau kata tk pernah meroyan bagai kan. Tapi bukan selalu. Tk baik amalkan nanti orang sakit hati kat kita kan. Free je kene kutuk. Hahaha.. Tu ribut selalu muncul bila mood down. Hahaha.. Normal lah tu kan. Kalau mood baik diam je baca tweet orang lain. Tapi ingat dalam masa berpantang jangan meroyan. Bahaya. Teringat seorang kawan baik 'pergi' lepas bersalin akibat teruk stress kot. Al fatihah buat beliau. Entri seterusnya saye cerita tentang sahabat baik ni okeyh. Sekian..


Belajar kuat, belajar bersyukur


Salam..

Dalam hidup kita ini tentunya kita penat melayan ragam manusia yang kadang pelik dan pelbagai. Setiap orang itu ada perangai yang tersendiri, kadang kita suka dengan mereka, bergaduh, sedih dan gundah gelana. Ketika itu, kadang kita dapat kawal emosi kita dan kadangnya kita tak dapat kawal emosi.

Apalagi taip di facebook, bagitahu tak puas hati kepada seseorang bla bla bla dan bla. Dalam kehidupan manusia pelbagai perkara dan peristiwa dilalui. Semakin berusia semakin bertambahlah pengalaman yang dirasai. Peristiwa yang ditempuh ada yang manis, pahit, masin, tawar, kelat, masam dan hanyir. Pengalaman indah teramat indah untuk dikenang. Biarlah kenangan manis sentiasa segar diingatan, pedoman dan panduan dalam meniti kehidupan. Segala peristiwa pahit, getir dan buruk, jangan terus dilupakan dari kenangan, biarlah menjadi pengajaran untuk kita memacu masa hadapan agar lebih berhati-hati agar peristiwa ini tidak akan menjelma semula mengganggu kehidupan.


Kalau nak tahu sebenarnya setiap kali ujian, kita akan ada satu masa, kita lemah betul, kesabaran di tahap paling maksima, dan kita rasa macam Allah, nak buat apa lagi nie? Nak kuat macam mana lagi nie? Penat dah nie. Saye panggil waktu tu sebagai waktu kemuncak yang paling dekat dengan putus asa tapi tknak putus asa. Dan waktu tu Allah akan bagi sesuatu yang istimewa antaranya hadirkan seseorang yang istimewa. Bersyukur sangat sebab dia akan bawa satu nasihat lain dari yang lain, dia akan bawa satu pertolongan yang lain dari yang lain..

Kalau mereka mereka yang tolong saye nie sedang baca entry nie, saye berterima kasih sangat sangat, hanya Allah yang dapat balas budi kalian. Saye doakan kebaikan dunia akhirat untuk korang. Semoga Allah permudahkan urusan kalian, andai satu hari korang ada masalah yang saye tak mampu nak tolong, saye doakan Allah akan hadirkan orang - orang yang tepat untuk korang macam Allah hadirkan untuk saye sepanjang ujian ini.

Amin!


Yeayyy merdeka..


Salam..

Selalunya kan kita berpantang selama 44 hari kan. Pantang dari segala galanya supaya kita pulih dari segalanya untuk memulihkan badan kita kepada asal. Waktu berpantang selepas bersalin selama 44 hari tu adalah sangat mencabar, lebih-lebih lagi tang bab makan. Kena pulak ada yang pedajal makan makanan yang kita tak leh nak makan depan mata. Rasa cam nak bagi penampar jer. Hehehe.. Ini adalah masalah biasa semasa berpantang. Yelah semua kena pantang jadi kadang kadang rasa nak mengamuk pun ada. Tapi harus tengok at the bright side bersusah susah dahulu bersenang senang kemudian. Bersabar la skit semasa dalam pantang nanti dah abis pantang balun la apa nak makan pun kan.

Hari ni adalah harinye yang saye tunggu tunggu. Saye dah abis berpantang!!! Seronornyeeeeee (buat muka Arrian, anak Tomok) hahaha.. Banyak makanan yang saye nak makan tapi kene la ansur ansur and berpada pada. Takkan nak makan sume sekaligus. Hehehe.. Cume air ais je kalau boleh jangan minum dulu. Kene tunggu dulu. Ini saye bace kat blog je sebenarnye tkde dapat nasihat orang tua pon. Hehehe.. Okeyhlah, air ais tu boleh ditahan lagi.


Sempena kesudahan kepantangan ni saye p ponteng keje (boss bagi green light) so apelagi saye shopping baju tuk baby Anaqi. Seronok pulak beli baju tuk anak ni kan. Tk puas mata tengok bende comel mcm nak grab semua tapi bajet tk cukup. Itu sedih. Hahaha.. Takpe Anaqi, mom ade baju comel comel tuk Anaqi. 

Okeyh lah, ape ape pun berpantang tu mesti kite ikut untuk badan kite jugak. Orang tua kate untuk kesihatan jangka masa panjang. Badan ni nak pakai lame so kene la ikut ape yang patut kan. Kalau tak ikut lambat laun kite yang susah nanti ye dak. Hehehe..


Hanya seraut catatan..


Salam..


Percayalah, kekadang manusia hanya inginkan ‘didengar’ bukan penyelesaian. Kerana dengan didengar, manusia terasa dihargai, disayangi dan dihormati. Jika kita ingin dicintai, cukuplah dengan menjadi pendengar. Tidak perlu melakukan apa-apa, cuma dengar…

Saya sendiri menempuh pelbagai kesalahan dan kesilapan dalam hidup akibat tidak mendengar. Sangka saya, dengan berkata-kata kita boleh meraih kemesraan. Rupa-rupanya tidak. Kita akan lebih dicintai, jika kita menjadi pendengar.

Kita pernah mendengar di corong radio apabila masyarakat menghubungi pakar motivasi, ulama, ustazah dan pendakwah… Acapkali mereka bukan meluahkan masalah. Mereka hanya bercakap dan bercakap… mengapa? Ya, mereka hanya ingin didengar.

Alangkah indahnya jika kita punya masa dan sedia meluangkan masa untuk menjadi pendengar. Kehausan untuk didengar ialah petanda kehausan kasih sayang dan cinta. Manusia tercari-cari siapa yang sudi menjadi pendengar untuk diluahkan segala dan semua. Sekali lagi, bukan inginkan penyelesaian tetapi hanya inginkan penghargaan dan kasih sayang.

Mari pada hari ini, kita bertekad untuk menjadi pendengar. Ketapkan mulut dan bukakan hati dan telinga untuk mendengar. InsyaAllah, kasih sayang akan bertaut dan berbunga kembali. Jangan biarkan isteri, suami, anak, pelajar, pekerja, pengikut dan pesakit kita ternanti-nanti… mulakanlah tugas cinta yang pertama: Just listen…hanya dengan mendengar.

Dari saya, hanya seraut catatan. Sekian..


Happy Birthday Nur Fathiha


Salam..

11/03/2015

Happy Birthday Teha..



Saya doakan awak semoga awak sentiasa sihat,
Dimurahkan rezeki untuk awak,
Dilimpahi rahmat untuk awak,
Dilindungi hidup awak daripada segala keburukan dan kejahatan,
Dipermudahkan segala urusan awak,
Semoga awak akan bertambah rajin, tak malas dan sentiasa bersemangat untuk terus belajar,
dan semoga awk berjaya mengecapi impian awak di dunia dan akhirat kelak,
InsyaAllah...


Nadhdif Anaqi




Ya Allah…,

Didiklah anak-anakku menjadi insan yang Engkau redhai
Engkaulah pelindung iman dan taqwa mereka
Moga mereka ceria di dunia dan di akhirat......
tiadalah daya upayaku
Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim
Biarlah wajah anak-anakku sentiasa tenang seperti mereka sedang tidur,
Pada hari mereka mengadapMu nanti,
biarlah wajah mereka
Sebersih sesuci masa kecilnya…
tidak seperti wajah-wajah mereka yang engkau ancam dengan nerakaMu
seperti yang diceritakan dalam KitabMu,
Berilah pada mereka kitab amal mereka ditangan kanan mereka
Ku mohon padaMu ya Allah ya Rahman,
Pilihlah anak-anakku menjadi insan yang mewarisi Syurga Firdaus Mu,
Peliharalah aqidah mereka di dunia yang penuh fitnah ini….
Pandanglah wajah mereka dengan belas kasihanMu…
Moga mereka sentiasa dalam redaMu…
Ya Allah Ya Ghafur, Ya Arhama Rohimiin,
La ilaha illa anta, Subhanaka inni kuntu minazholimin.
La ilaha illallah, Muhammad Rasulullah. 

Aamiin

Welcome to the world Nadhdif Anaqi


Salam..


Agak lama jugak saye meninggalkan blog ni kan? Okeyh, sekarang ni tiba masanya saye menghapdet blog ni sebagai tanda melepaskan rindu di hati. aisehh ngade la pulak en. Hahaha.. Alhamdulillah sudah 39 hari saye bergelar seorang ibu seorang anak yang bernama Nadhdif Anaqi. Eh, tukar name? Itu pasal lah kan. Sebelum ni Nadhdif Al Baihaqi. Tak menjadi lak name tu. Hehehe.. Takpe. Yang penting baby Anaqi kite comel. Hehehe..

Yeaaay finally lahir dah Baby Anaqi yang sangat comel. Hehehe.. Semua baby pon comel kan. Tapi Alhamdulillah syukur padaMu ya Allah.

Saya menyerah diri (induce) di Hospital Umum Kuching pada 02/02/2015.

1.00 pm - Sampai ke hospital terus check in labour room.

3.30pm - Masuk ubat untuk induce, masa ni masih rileks je sambil layan twitter, FB bagai.

5.00pm - Dah rasa sakit sikit sikit

9.00pm - Doctor check baru open 3cm

10.00pm - Dah plan awal nk ambil Epidural. Doctor pakar bius dah get ready! So, Time for 'rileks'. Yang peliknya epidural ni kurang dos coz saye masih lagi bole gerak kan 2 belah kaki kot. Hahaha.. Ke memang camtu entah lah. 

11.00pm - Doctor datang check & pecahkan air ketuban plak. Condition : Still lagi open 3cm! Doctor expect around midnight baru bersalin. Hwuaaaa.. Lama lagi nak tunggu tu.

1.30am - Sakit makin kuat. Time ni saye mintak nurse kuat kan dos epi dural.

2.30am - Epidural langsung tak membantu. Rasa sakit + mcm nak terberak sangat. Rupanya dah open to 10cm. Nurse kelam kabut gak call doctor bb target midnight kan? Kali ni saya rasa sangat sangat sakit untuk bersalin mcm ibu ibu normal yang lain. Epidural yang saya ambil tu maybe doctor kurang kan dos kot. Mase ni sempat lagi fikir seriknye bersalin ni. Hahaha..

3.16am - 2 kali push je akhirnya my Baby Anaqi selamat keluar melihat dunia! Alhamdulillah..

Add caption