>

Keperluan baby


Salam.. 

Al kisah last month beli barang keperluan baby kan. Tengok ade jualan murah sempena sambutan tahun baru cina tak lama lagi. Duit gaji pon ade so saye pon fikir beli barang keperluan baby lah okeyh gak ade bonus kot. Tapi sekali masuk mall rambang mata tengok menatang comel giler. Macam kalau boleh semua nak beli. Hahaha.. Melampau kan. Tapi tahan niat tu, beli sekadar yang perlu.



Pergh! Hampir RM400 kesemua kos tu. Lepas tu boleh lak berkata kat baby, "mom dah bankrap nak" hahaha.. Kemain nak mahal. Terfikir pulak bukan senang nak jaga baby ni dengan segala keperluan dye. Macam kes Rita Rudaini tuntut hak anak anak dye, baru sekarang saye faham kenapa Rita tuntut sampai 5k  untuk keperluan anak anak dye. Anak baru nak lahir pon dah sampai 400 lagi lah kalau dye makin membesar memang kos tu lagi tinggi. Alahai, sabarlah jue. Ade rezeki tu adelah nanti. InsyaAllah..


Ni separuh dari barang tu. Belum masuk tilam bantal baby pening omak di buatnye nak. Hahaha.. Keluar lak bahasa nogori eh. Ape pon tak boleh. Hahaha.. Okeyh, nak stop menaip dek tak selesa dalam perut plus tetibe macam pening sangat otak aiyooo.. Minta izin undur diri jumpa lagi next posting. 


0 Budak Comel:

Post a Comment