>

Keperluan baby


Salam.. 

Al kisah last month beli barang keperluan baby kan. Tengok ade jualan murah sempena sambutan tahun baru cina tak lama lagi. Duit gaji pon ade so saye pon fikir beli barang keperluan baby lah okeyh gak ade bonus kot. Tapi sekali masuk mall rambang mata tengok menatang comel giler. Macam kalau boleh semua nak beli. Hahaha.. Melampau kan. Tapi tahan niat tu, beli sekadar yang perlu.



Pergh! Hampir RM400 kesemua kos tu. Lepas tu boleh lak berkata kat baby, "mom dah bankrap nak" hahaha.. Kemain nak mahal. Terfikir pulak bukan senang nak jaga baby ni dengan segala keperluan dye. Macam kes Rita Rudaini tuntut hak anak anak dye, baru sekarang saye faham kenapa Rita tuntut sampai 5k  untuk keperluan anak anak dye. Anak baru nak lahir pon dah sampai 400 lagi lah kalau dye makin membesar memang kos tu lagi tinggi. Alahai, sabarlah jue. Ade rezeki tu adelah nanti. InsyaAllah..


Ni separuh dari barang tu. Belum masuk tilam bantal baby pening omak di buatnye nak. Hahaha.. Keluar lak bahasa nogori eh. Ape pon tak boleh. Hahaha.. Okeyh, nak stop menaip dek tak selesa dalam perut plus tetibe macam pening sangat otak aiyooo.. Minta izin undur diri jumpa lagi next posting. 


Bengang!


Salam.. 

Nak tau level bengang tahap ape?? Tahap nak meletop dah kot. Ni semua pasal check post januari lepas cuma 2 je? Padahal memacam dah post kot mane lak menghilang?? Adoi.. Bikin panas hati betul tengok. Penat potpet lepas tu takde lak. Ni masalah kalau type guna phone. Tengok dah publish sekali check takde lak. Ajaib betul macam nak campak phone ke sungai sarawak! Siyes buaya hang lapo tak nah p makan phone ni. Huaaa.. Frust menonggeng tengok post lame takde! Abis lesap semangat nak menaip. Panas hati punye pasal. Tapi eh, cane panas hati eh hahaha.. Tanye lah jue tanye sape nak jawab? P jawab sendiri lah! Hohoho.. Kesian jadi jue. Sobsobsob.. 

Dah tak tau nak lepas marah ngan sape pasal tu menaip memanjang. Tapi benda di taip hilang marah muncul lah jawabnye. Emosi ni kekadang pelik. Macam hantu. Kejap lain 5minit kemudian lain lak. Sejam kemudian lagi lain. Yang paling pelik terbawa sampai mata taknak pejam. (Nak type kejam) hahaha.. Lepas tu doc tanye nape tak cukup rehat? Tak boleh tido doc. Lepas tu doc kate fikir bebukan mane nak tido. Potpetpotpet.. Lemau dah nyawa ni. Haizz!! 




Nadhdif Al Baihaqi, Nadra Jr


Salam.. 

Nadhdif Al Baihaqi. Sedap tk nama tu? Baby pon suke kot. Panggil dye mesti dye tendang tendang (berlaku sekali je pon) hahaha.. Macam dye respon lak kan. Mase tendang tu mcm haizz!!! Sakit kot. Senak perot di buatnye. Time ni macam nak mengamuk pon ye gak! Geram! Berfutsal tk ikut mase kot. Cuma dh masok mggu akhir dye jarang dh tendang or gerak. Doc kate sebab dye besar ruang pon sempit tu dye tk byk gerak. Alolo.. Comel je kan. Aiyoo.. Tk sabar nk picit picit balas dendam sebab tendang mom. Hehehe.. 

Harini 9bulan 2hari. Tak keluar lagi ke baby?? Tadi siang jumpe doc sebab dah cukup bulan kot. Berbulu jugak lah tunggu sebab hari isnin ramai kan. Tunggu tu berharap gak "eh, kite kat klinik ni baby taknak keluar ke?" Hahaha.. Boleh pulak terfikir camtu. Then dah jumpe doc kene ceramah pulak. Kene marah lagi lah. Doc memang suke marah orang tak cukup rehat kan? Haizz!! Doc tanye dah ade tanda tanda tak? Kalau ikut ape yang saye rasa belum ade tanda nak keluar kot. Doc kate bagi sesetengah orang first baby memang camtu lambat sikit. Kalau lame sangat boleh serah diri kat hospital terus katenye. Pergh! Seram baq hang! Terus diam mulut kecut. Hahaha..


Baby, mom dah buat salah. Tapi mom betulkan salah tu mom kandungkan kamu. Maafkan mom sayang kamu lahir tanpa ayah kamu. Maafkan ayah kamu sayang sebab taknak kehadiran kamu. Kamu Nadhdif Al Baihaqi. Mom pilih nama tu supaya mom boleh panggil kamu "Nad" sebab Nad itulah ayah kamu yang tak boleh kamu miliki di dunia ini. Tapi mom pernah janji dengan kamu mom akan buat yang terbaik untuk kamu. Maafkan mom sayang kalau kamu tak membesar dengan mom nanti. Mom percaya kamu lebih baik dengan mereka yang akan kamu temui tak lama lagi.

Terima kasih sayang sebab jadi anak mom yang satu satunya kenangan yang Nadra tinggalkan untuk mom. Maafkan kami sayang. Lahirlah cepat sayang. Mom penat tunggu tau.



Februari datang lagi


Salam..

Tak sedar hari ni dah masuk bulan Februari dah. Baby kite nak tengok dunia dah. Hehehe.. Tetibe tk sabo lak. Tapi kan, cepat betul rasanya. Baru je rasa early new year that day, and trust me this year memang sesangat mencabar (saye rasa tiap-tiap tahun pon mencabar, tak pernah tenang hidup ni!!) Terlalu banyak urusan dunia yang nak dibuat kan? Dari awal pagi buka mata sampai malam tutup mata semua bermula dengan cabaran. Malamnya pula masa untuk berehat penat. Tapi ade jugak orang yang macam saye memalam tak pernah nak kenal penat asyik fikir bebukan je. Otak taknak berehat! 

Semalam, I was like "eh, 1 february dah?" Hahaha.. Bukan buat buat terkejut tapi memang tak rase masa berlalu. Bila je ingat februari automatik ingat "eh, birthday Iskandar lah!" Hahaha.. Pulak kan? Dah takde ingat bende len ke cane ntah lah. Auto je ingat Is punye bday kot. Last kiteroang borak pasal bday ni Is kate bday is lepas Valentine Day. Hahaha.. Serius rindu borak ngan Iskandar macam dulu dulu. Sekarang? Mustahil kot. Kalau boleh pon dalam mimpi. Hahaha. Kesian kan. Nak wat cane orang taknak dye lari sejauh mungkin. Manusia memang camtu kot. Cuma saye tak buat camtu sebab saye tau dalam hidup saye manusia datang pergi saye kene hargai sebab saye takde sesape pon untuk saye berkongsi bahu.


Kali ni takde dah nak wish birthday kot. Tak mungkin kot. Last time Is comel je text mintak hadiah bday. Lewat pon tetap hadiah kan Is. Teringin nak tengok Is pakai baju tu. Tapi dah kene block kat IG dye dah. Huhuhu.. Takpe la. Cuma saye terkilan kite tak macam dulu dah berkawan baik. Boleh gurau, bole kongsi masalah atau borak ape je memalam kat twitter. R I N D U. Tahun ni kite nak wish pon nanti kalau kesampaian InsyaAllah. Nak bagi hadiah tu memang tak bole dah. Huhuhu.. Hadiah yang lepas cukup lah ea. Hehehe.. Kite ikhlas je Is. Tengok Is beria ria kite sedaya upaya nak penuhi permintaan tu. Demi Allah mase tu kite pon tak cukup modal gak sebenarnye. Abis korek sane sini baru dapat yang secukupnye. Pada saye, tengok orang yang saye sayang happy saye tumpang happy. Bila dah selesai dengan segala payment tu lega kemain lagi hati weyy.. Padahal bukan saye punye hadiah pon. Saye sendiri tak penah kot beli baju melebihi RM100. Baju saye murah murah je. Seumur hidup ni tak penah manjakan diri dengan baju mahal. Bukan taknak tapi tak mampu. Mampu tengok bole ler. Hahaha.. 

Dah melalut ke lain pulak cite eh, tulaa pasal ikut tangan je menaip. Otak cakap tu tangan taip je. Taknak fikir dah. Hahaha.. Tapi sejujurnye saye sangat rindu seorang sahabat baik bernama Iskandar Khairul Anuar 



Baby, bila nak keluar??



Salam..

Tiba tiba saye terasa rajin pula nak menaip pepagi ni kan. Haritu macam rushing je cara saye update entri.
Hari ni saye cuba update in proper ways sikit. Cepat je saye rasa masa berlalu sampai ke 39 minggu dah saye mengandung. Tapi dok tertanya tanya bila baby ditakdirkan keluar. Hehehe.. Sampai harini saye tak rasa macam nak bersalin lagi. Mungkin sebab saye pertama kali dan tak reti ape ape pon. 

Hari ni saye dah 39 minggu tapi masih lagi membawa perut. Ohwww anak, bila agaknya awak nak keluar? Boleh mom lupakan segala kusutnye kepala ni haa.. Boleh rehat sikit dari fikir bende mengarut ni. Biar orang lain yang settlekan. Hahaha.. Ingat bole ke?? Tapi serious sayang, mom dah lah tak larat. Dengan segala macam masalah dari A sampai Z mom fikirkan ntah macam tak habis nak fikir. haizz!! Bikin mom tension dan nak mengamuk kot!! Last last mom hanya mampu menangis. Huhuhu.. Mom sensitif kan sayang.


Orang kata tanda-tanda nak bersalin macam period pain, memulas kan. Semua tu saye dah rasa. Tapi on off. Kejap ada. Lama nau baru dtg balik. Memang bukan masa lagi lah nak bersalin. Sakit kat kelengkang, peha ni jangan cakap laaa. Macam apa ntah rasanya. Memang terbaik. Kalau duduk kat bawah, nak bangun memang terbaik. Kalau baring, mengiring nak tukar posisi pulak. Memang sakit. Ya Allah memang saye tak tahan dah ni. Cepat-cepatlah beranak. Jalan pun sama. Kalau jalan kat shopping complex tu dah rasa seksa. Bawak perut yang memboyot ni memang sakit tau. Saye rasa orang yang pernah mengandung tahu sangat lah kan. Memang tak selesa.

Entahlahhh. Bila lah saye nak beranak ni. Puas kot pujuk baby ni. Tapi tak keluar-keluar jugaaa. Rasa macam nak menangis dah ni nak bawa badan perut dengan otak sengal fikir bebukan yang tak pernah habis ni. Tensionnnyaaa. Huwaaaaaaaaa..