>

Dear Nadra Ruba'i


Salam.. 

Terasa nak sangat bercakap dengan awak. Cakap ngan baby awak dah penat sebab dye asyik gusti bile ajak cakap. Sakit kot dye gusti. So, stop. Hahaha.. 

Babyboo, okeyh saye rindu nak panggil awak camtu tau. Paling comel bile saye panggil awak 'Yuyunk' awak toleh saye buat muka comel. Saye perhati je awak baru cakap. Comel kot. Hahaha.. Lagi comel bile awak tknak berckp ngan saye sebab saye tknak dgr awak ckp ape. Ingat tk? Mase tu kite otw ke melaka kan, awak ckp saye fokus amek gambo permandangan sane sini tk fokus kat awak. 5minit saye tk dgr awak ckp ape saye toleh awak diam merajuk. Okeyh hahaha.. Saye dh naik seram cane ni, pujuk punye pujuk tk berhasil. 10minit smpai bndar melaka awak tgk 1basikal lps tu awak kate "tengok cantik kan basikal tu" hahaha.. Siyes saye gelak. Macam nk ciom awak je  mase tu tapi kite kat tengah bandar kan. Orang kiri kanan. Hahaha.. Tapi lepas tu tk sudah nye ciom awak kan. Awak senget jugak. Hahaha.. Oh lupe awak memang senget lah yuyunk. Hahaha.. 

Ingat kite ke pantai klebang? Best ar tempat tu. Nk pergi lagi ngan awak bkn orang lain. Coconut shake sedap! Okeyh mengidam kang susah. Stop kat situ padahal byk bende sweet saye rase kat situ. Hehehe.. Tapi paling sweet awak yang ajak tengok movie tapi menjerit mengalahkn girl dalam pawagam okeyh sabar. Hahaha.. Abis movie awak citer pasal awak pernah kene rasuk dek hantu. Ooo.. Patut lah takut semacam je. Geram plus comel lak awak takot sorok muka. Hahaha.. Ingat saye bgtau awak perjalanan muo ke melaka macam kuching ke serian. Klau saye dlm perjalanan kuching serian memang penat tido tk ingat! Hahaha.. Tapi dengan awak langsung saye tk penat. Saye seronok berbual ngan awak sepanjang perjalanan. Kite bual apetah pon jadi seronok kan. Sambil pale sandar kat bahu awak. Awak drive mcm F1. Tapi mase tu gak saye citer kat awak pasal kapel dlm kete kan. Okeyh ni agak sulit kan. Awak tau. Tuttt.. Hahaha.. 

Haa.. Paling tkleh blah kite makan mee pkai tangan. Tk penah di buat seumur hidup saye tau. Makan nasi tu normal lah kan. Makan mee? Adoi.. Seksa jiwa nk makan. Tapi lapar plus awak pon lapar saye makan gak. Mase makan awak pling comel. Eh, banyak benda lah awak comel di mata saye. Kite makan nasi ayam awak tknak makan tomato. Kite makan mee awak alih daging dlm mee awak then awak bagi saye makan tu, awak lak makan mee saye. Kite mkn roti canai pon awak ambik bawang dari kuah tu awak bagi saye makan. Comel eh awak. Setiap bende saye buat dengan awak sentiasa di ingatan saye. Perkara kecik pada orang lain tapi tidak pada saye. Mungkin awak bole tipu perasaan awak atau tipu orang lain, tapi saye and awak sendiri tau ape yang kite lalui. Ape yang kite rase. Saye lagi tau sebab saye kenal awak lebih dari sesape pon kenal awak. Percaya lah. Bende yang awak rase saye tk tau saye tau tapi saye tk pernah ckp pon pada awak ape yang saye tau. Sbab tu saye kate saye kenal awak. Awak bole tipu orang lain tidak pada saya atau pada Allah yang maha mengetahui. Saye selalu kate pada diri saye, takpe saye sekarang tersungkur terdduk pon saye tetap akan bangkit demi Nadra demi anak kami walaupon status anak ni di mata agama kita bukanlah halal pon. Tapi dye tetap dari ape yang awak hasilkan. Maaf saye jujur, saye tk suke perasaan bile berkaitan dengan anak ni sebab ianya sangat menyakitkan jiwa saye. Dosa kite dye akan tanggung derita selagi hayat dye. Derita bagaimana keturunannye. Kesian baby kite Nanad. Kesian dye tk macam ape yang pernah kite impikan. Ingat awak pernh kate kite nak ade rumah 3bilik, nak anak 5 orang tapi nak ehem ehem tiap tiap malam. Okeyh ayat tu agak jujur sangat kat sini. Takpe.. Saye simpan ni sebagai kenangan saye. Dialog ape pon semua saye hafal. Macam mane nk kate saye bole lupakn awak wlau sesaat pon? Maaf! Saye tk bole dan saye tkkan lalukan jugak. 


0 Budak Comel:

Post a Comment