>

Najbea Ruba'i



Salam..

Nak tengok kembar Izara Aishah? Kenalkan Najbea Ruba'i. Berusia 20 tahun and student kat UiTM Seri Iskandar Perak. Nape saye katekan dye kembar Izara Aishah? Pertama kali saye jumpe dye, sekali pandang macam Izara Aishah versi pakai tudung. Siyes cantik cume dye tk seputih Izara Aishah. Hehehe.. Lagi satu dye ayu sangat. No wonder Ibu dye panggil 'Anggun' . Dulu saye pernah bagitau Nanad "Amoy tu ayu je tk pernah buat muke pelik mase bergambar tk macam yang lain" Lepas tu Nanad jawab saye "Mane nak buat muke pelik Ibu panggil dye Anggun" Hehehe.. Lepas tu faham lah nape amoy selalu ayu. Sesuai name anggun ngan dye kan. 

Amoy & Nad
Mula kenal dye ni sejak kenal nad. Nanad selalu cakap tentang adik dye yang ni. Selalu Nanad panggil dye 'Kak Amoy' . Memule kenal dye memang agak pelik sebab dye ni sepatah tanye sepatah dye jawab. Ingatkan dye tk suke kite kot. Lame lepas tu kenal dye rapat sikit oh dye memang camtu rupenye. Dye suke travel ugh. Same ar kite. Kite pon suke gak cume tkde peluang macam dye. Ape pon perbualan saye ngan dye mesti berkisar tentang nad. Mase Nanad takde fon dye jadi orang tengah kene sampaikan pesanan. Hahaha.. Siyes comel adik yang sorang ni. 

First time jumpe dye tk kenal kite. Kali kedua kite join dye breakfast sama ngan Ibu dye. Okeyh, kite perhatikan dye kot. Entah nape suke tengok orang sopan ni ayu semacam je. Kite ni kasar sehh. Tengok orang ayu sopan ni sejuk je hati. Entah kenape kite tk ayu camtu ugh. hahaha.. Paling best dye ni agak baik cume dye tk friendly sikit ar. Baik je sepanjang perjalanan dari muar ke JB tanye "Kak Jue okay ke?" hehehe.. Sampai airport kite betol tknak makan pon dye beli je ngan kite untuk makan. Kite tk pernah makan tu amoy. Hurm.. And the first time in my life kite peluk someone macam awak. Entah nape hati kuat sangat tergerak nak peluk awak. Kite nak peluk abg nad awak tk boleh kan so kite peluk awak. Hehehe..

Najbeaa Ruba'i
Dear Amoy, Minta maaf eh sepanjang perkenalan kite akak ni tak baik pada amoy. Minte maaf eh buat abg kesayangan awak sedih. Tapi masih ingat kan pesan akak? Tolong jaga abg nad untuk akak okeyh. Akak tk pesan pon akak tau amoy pasti akan jaga abg nad. Amoy mesti rase akak annoying kan tapi takpe lah sis, akak faham amoy memang tk suke akak dah. Akak pon sedar kite tk boleh buat orang suke kan kite. Tapi akak suke amoy. Maafkan akak yg annoying ni. Kalau akak memang sangat salah di mata amoy, ampunkan dosa akak yang ampun rase tkkan terampun pon. Terima kasih amoy sebab jadi adik akak yang baik. Akak sayang amoy tau. Semoga amoy berjaya dan berbahagia. Akak doakan yang terbaik untuk amoy. 




0 Budak Comel:

Post a Comment