>

Ramadhan yang sepi


Hello..


Esok dah nak puasa. Jadi, bermula malam ni, dah kena berniat untuk puasa. Takut-takut tertido, jaga-jaga dah masuk Subuh. Terlupa nak berniat, maka tak sah la puasa hari esok (tapi tetap kena tahan diri daripada makan dan minum tau. Bukan bila tak sah je, sesuka hati bole makan). Macam-macam persediaan dan ragam orang nak sambut puasa. Ada yang berazam nak puasa penuh, ada yang tertanya-tanya menu untuk moreh, ada yang mula mencari karbait dan pelbagai. Dah namanya pun manusia, taste lain-lain kan. Hehehe..

Saye lak entah puasa entahkan tidak atas sebab yang tak bole dielakkan. Huhuhu.. Harapnye mampu menyempurnakan puasa tahun ni dengan sebaiknye. InsyaAllah. Tapi kali ni puasa tanpa sesape pon. Lahaii sedey usah cakaplah dah penat layan nasib diri ni. Tak tahu kali ni nasib bebetol tak menyebelahi saye kan. Nak tak nak terpaksa saye redha je. Sejujurnya saye tak redha tapi nak wat camner, hilang kekasih hilang saudara tinggal sorang tanpa sesape. Yang ade pon tak tahu nak cakap camner. Tapi bersyukurlah dengan ape yang ade kan kalau itu kehendakNya.

Gambar ni Ramadan 1434H, dye nak tunjuk rambut askar pencen dye. hahaha.. tapi hensem!
Cuma tak mampu nak sedapkan hati bile teringatkan My Nanad. Klau bulan puasa seronok layan perangai dye. Yang sibuk ngan catering, sibuk tido siang kalau free. Nasib tak mahruh puasa tu en. Hahaha.. Paling takleh blah bab dye bangun sahur dekat nak berkumandang azan subuh. hahaha.. Comel je perangai. Tapi takleh lupe dye p benjolkan kepala anak orang. Lucu. Tapi kejadian tu tak sengaje. Sian lak budak tu benjol en Nanad. Hahaha.. Lagi comel mase dye gedik ngade orang lak kacau. Tu sumpah comel je dye geram. hahaha.. Maaflah segalanye tentang dye memang comel. Hehehe..

Askar pencen part II. hahaha..
Ramadhan kali ni memang terasa asing sangat tanpa awak 'sayang'. Rindunye Ya Allah.. Tak tahu nak cakap level rindu ni tahap camner. Semoga Allah sentiasa melindungi awak Nadra Ruba'i. Selamat menjalani ibadah puasa Nanad. Takmo ponteng puasa tau Nanad. hehehe..


0 Budak Comel:

Post a Comment