>

Buatmu 'Sayang' Nadra Ruba'i


Hello..

" .. Indahnya sewaktu kita bersama..
Terasa bagai di syurga..
Engkau lah sinaran cahaya ilhamku..
Penawar..kedukaan ku.. 
Sehingga kiniku masih terbayang..
Ketika memadu cinta..
Tak daya ku melupakan segalanya..
Kenangan..cinta..kita .. "

Masih tergia-ngia suara dye nyanyi lagu ni. Setiap bait kata yang berkumandang sangat menyentuh perasaanHurm.. Sedap taw suara awak 'sayang'. Hehehe.. Mane saye nak lupekan lagu tu. Setiap malam saye dengar voice note lagu tu. Kire lagu dodoi nak tido or rindukan mase dye lah. Aiyakk! Jiwang eh Jue?? Hahaha..

Nadra Ruba'i
Kenangan bersama tidak dapat dilupakan kasih sayang tidak ada sempadan, tetapi adakala dalam pengharapan ia hanya mampu menjadi harapan dan bukannya realiti. Dan orang yang kita sayang perlu kita lepaskan untuk kebahgiaanya walaupun hati terluka kita harus menerima segala ketentuan dariNya. Moga ada sinar kebahagiaan kelak. Dalam sendunya hati saye berusaha tabah menerima kenyataan. Sedaya upaya jua melawan hibanya hati ditinggal pergi. Dye yang masih bertakhta dihati takkan mungkin di tukar ganti. Bukanlah membiarkan diri terus menderita namun itulah janji dengan diri dengan tuhan moga akan ada jalan bagi kami suatu hari nanti. Ya Allah, Kau makbulkanlah andai itu jodoh kami.

Nadra Ruba'i
Saye ngan dye punyai sejarah cinta yang sulit untuk difahami. Namun segala yang bermula dengan penipuaan tidak akan selamanya berkekalan. Bak kata pepatah 'sepandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua' Ya! Tupai akhirnya tersemban terduduk terhempuk di tanah. Bukan tupai yang bercintakan? Ok lupekan tupai. Nadra saye pulak, ah! Sungguh rindu nak panggil dye camtu. 'Nadra saye' Ah'haa.. Dye Nadra saye 3 bulan yang lalu. Sekarang dye bukan hak saye lagi. Tapi dye tetap 'Nadra saye' selamanye. Dye akan tetap jadi 'Nanad' saye. Sumpah saye janji saye, awak lah yang terakhir dalam hidup saye Nanad. Saye akan tunggu sampai akhir hayat saye. Itu janji saye. Saye ingat lagi awak pernah kate "selagi awak bukan isteri orang, saye akan cari awak bie" Maafkan saye awak, saya pegang kata awak tu sampai bile bile pon. Saye tunggu taw awak. 

Nadra Ruba'i
Jika Allah tetapkan jodoh awak dengan orang lain, saye redha awak. Di hari bahagia awak nanti jemputlah saye sebagai kawan awak. Walau jauh mane pon saye berada saye akan datang kecuali saye takde di muka bumi ni lagi mase tu. Tapi jangan risau taw awak, doa saye sentiase ade untuk awak. Kalau awak bahagia saye doakan kebahagiaan awak walaupun tidak bersama saye. Awak layak dapat yang lebih baik 'sayang'. Sebab ape pon yang berlalu antara kita awak masih yang terbaik pernah hadir dalam hidup saye. Saye takkan pernah lupekan segala kenangan kite sampai saye menutup mata. 

Nadra Ruba'i
Awak tau pedihnye hati ni nak biarkan awak pergi untuk selamanya? Tapi saye perllu buat jugak sebab hadirnya saye hanye menyeksa hidup awak. Tapi jangan pernah fikir cinta saye untuk awak hanya permainan sebab demi Allah yang Maha Mengetahui saye cintakan awak dengan ikhlas. Maafkan saye sebab cinta ni jua mengundang derita untuk kita. Maafkan saye untuk segalanya awak. Terima kasih tau awak sebab ajar saye bermacam perkara selama kita bersama. Terima kasih tau awak sebab ajar saye mengenal Allah. Terima kasih tau awak sebab memberi saye erti family. Terima kasih tau awak sebab sentiase ade untuk saye walau sesibuk mane pon awk mase tu. Terima kasih tau awak sebab jaga saye dengan baik. Terima kasih tau awak sebab sayangkn saye cintakan saye. Terima kasih tau awak untuk segala memori kite. Dan terima kasih tau awak sebab berikan saye 'sunshine'

Saye takkan lupekan awak Nadra Ruba'i. Saye cintakan awak Nadra Ruba'i. Doa saye semoga awak sentiasa di bawah lindungan Allah S.W.T. Aminn


0 Budak Comel:

Post a Comment