>

Bahagiamu deritaku


Hello..

Kadang kala mengalah itu perit tapi sebenarnya ia berbaloi untuk orang yang kita sayang. Tapi perlu ke kita buat pengorbanan sebegitu tetapi tak dihargai? Bukan itu yang saye harapkan. Saye cuma harapkan agar ape pon berlaku tolong fikirkan hati insan lain. Adakala kita merangkak mengharap insan lain faham bagaimana sukarnya keputusan kita buat. Kita takkan buat keputusan yang memusnahkan diri jika semua itu bukan kerana sayangnye kita kat orang tu. Kita lebih rela menderita asalkan dye bahagia. 

Harini saye belajar mengalah malahan saye menyerah sebelum bertindak. Bukan kerana takut akan kalah sebab saye sendiri pasti kemenangan berpihak pada saye. Tapi banggakah saye menang bile insan yang saye sayang menderita. Kalau saye punya sekeping hati Hilter pasti saye akan bangga. Namun saye hanya Jue. Jue yang hanya mengalah dengan nasib sendiri. Sedar diri ini jahil dalam segalanya saye bertindak mengikut kata hati. Saye mesti utamakan dye. Dye dah cukup menderita sebab saye. Takpe saye mengalah walau keadaan saye lagi teruk. Tapi saye kene redha saye kene ikhlas sebab dengan tu saye akan beroleh sebuah senyuman dari dye. Demi senyuman tu saye rela menitiskan airmata. Teruslah tersenyum 'sayang' saye menyokong di belakang. 

Ape akan berlaku lepas ni saye sendiri tak pasti namun berharap saye akan tabah menghadapi masyarakat menghadapi ujian Allah menghadapi apa jua yang mungkin akan berlaku. Jatuh bangun, awak tetap akan jadi semangat rahsia saye Nanad. Takkan pernah saye berputus asa selagi saye rase akan kehadiran awak semangat awak. Saye harap awak terus di situ 'sayang'. Menemani hari hari yang mendatang. Semoga suatu hari akan terbuka pintu hati awak untuk kembali walaupun sangat mustahil namun saye takkan berhenti berharap sehingga nafas terakhir saye.


0 Budak Comel:

Post a Comment