>

Our first date


Hello..

Aik? Hello dah?? Takde dah "Anyonghasaeyo" hehehe.. Tetibe saye nak tukar mood lak taknak "Anyonghasaeyo" dah. Takpe kan? Hahaha..
Okey, semalam cite tentang Muar kan. Kali ni lak saye nak cite pengalaman kali pertama di dearah Muar. Tak banyak yang saye nak kongsikan sebab takde sesape lak nak bawak jadi pemandu pelancongan kat Muar. Hahaha.. Si dye lak busy. Kesian gak kat dye penat. So mase saye habiskan dengan dye jelaa. Seronok? Memang seronok kalau dah jumpa wajah kesayangan kan? Sape tak seronok tipu ugh. Hehehe..

Maaf, AURAT
Hari pertama pepagi dah bangun sebab sejuk kot cuaca awal pagi kat muar. Nyaman je macam takyah bukak aircon pun takpe. Tengok phone dye text cakap nak datang hantarkan sarapan tapi lewat sikit sebab agak busy kat kedai. Alololo.. Comel je kan dye. Serius dye memang comel. Hehehe.. Sementara tunggu dye saye bersiap ape semua. Tak lame lepas tu dye sampai dengan sarapan Yong Tau Fu. Ah! Nampak sedap tapi lapar terus hilang tengok muka dye. Hahaha.. Lagi kenyang tengok muke dye dari makan sarapan. Hahaha..

Sebelah petang lak saye habiskan mase ngan dye. Dye tanye saye nak g mane harini? Ehh?? Pulak kan tanye saye macam lah tempat saye. Terus dye gelak. Hahaha.. Comel. (maaf dye memang comel) Hikhikhik.. Kemudian kiteorang gerak ke Melaka plus saye pon tak pernah lagi ke Melaka. Dari Muar ke Melaka 1 Jam je sebab sempadan je. Tapi kalau dye bawak kete memang takkan sampai 1 Jam sebab dye drive ala Michael Schumacher Serius terasa berada kat litar sepang dalam kete ngan Schumi lak. Kite sabar jelaa kan. Hahaha..

Pantai 1 Malaysia Klebang
Sampai je Melaka kteorang lepak kejap kat Pantai 1 Malaysia klebang melaka. Angin sepoi sepoi bahasa menyapa kami. Makaiii seronok nye pepetang kat pantai ditemani pulak si kesayangan. Macam korean drama lak rasenye kan. Hahaha.. Dah berhenti berangan. Lepas je menikmati keropok lekor ngan coconut shake kiteorang meneruskan perjalanan ke Dataran Pahlawan Mall. Nak tengok wayang katenye. Okey ni first time kite date tengok wayang ngan dye. Tapi tengok cite hantu. Baru nak romantik kan. Takpe layan jelaa.. Tapi sebelum tu dye sempat ingatkan yang dye sebenarnye takut hantu. Eh? Hahaha.. Takut hantu tapi ajak tengok hantu. Comel awakkkk. Hahaha.. Tapi serius dye memang penakut ngan hantu. Saye leh relax je dye lak terjerit jerit mengalahkan hantu. Hahaha.. Saye tak rase tu annoying tapi rase dye agak comel lak. Tengok gelagat dye takut seyes comel sangat macam nak ciom. (eh? Melebih lak kan. Tapi tak ciom okey. Macam je) hahaha..

Usai wayang habis kteorang gerak balik muar. Dah agak lewat malam saye lak lapar sangat usah cakap lah. Tak sabar rasenye nak sampai muar and makan sampai muntah. Hahaha.. Dye pon dah penat sangat saye tengok. Kesian sebab nak temankan saye je dye teros trip g melaka. Tapi saye tak penat tengok dye ngan saye. Malahan saye seronok meluangkan mase ngan dye. Sebab hati saye kate ni je saye leh berpeluang bersantai ngan dye. Saye cuba hargai mase yang sedikit tu. Terima kasih yee awak temankan saye satu hari tu. Sumpah saye seronok sangat jenjalan ngan awak. Tak terasa penat pon. Ade peluang jenjalan lagi k. Thanks again.


0 Budak Comel:

Post a Comment