>

Ceritera Cinta Februari ...

Anyonghaseyo ...

Cinta itu luas pengertiannya .. Bak lautan terbentang luas .. Begitulah perkataan cinta berdiri dgn sendiri tanpa lain2 menyokongnya tidak spt kita sokong LIVERPOOL vs MAN UNITED .. ehe..
Cinta itu juga misteri yg sangat indah & sukar diungkapkan dgn kata2 .. Bak rimba perasaan yg menyembunyikan 1001 rahsia termasuk la Harimau Muda .. ehe.. Seperti juga bait2 lagu Syurga di hati kita nyanyian Ziana Zain, “Kekasih.. cintaku ibarat rimba, andainya di bakar, tinggallah debuan arang..”


Cinta wujud dalam jiwa .. Cinta itu buta tiada mata & cinta tidak kenal darjat, pangkat, kedudukan juga usia .. Cinta sesame insan hadir apabila 2 jiwa saling erat, saling erti, saling memerlukan & saling melengkapi .. Cinta itu putih & hanya jemari kita yg bakal melakarkan apa corak & warnanya ..

Cinta itu unggul kerana seandainya ia tidak lagi berdenyut & bernyawa .. maka binasalah jiwa makhluk bernama sang pencinta .. Kerana cinta bermatakan hati & jiwa .. Apa pun tanggapan sy & uols tentang cinta, ia tetap membawa kepada 1 kesimpulan iaitu cinta itu subjektif, kompleks & tiada satu2nya perkataan yg mampu memberikan gambaran paling jelas ..


Uols tentunya punya tanggapan tersendiri tentang cinta .. Tanggapan yg berbeza & membezakan pengalaman setiap daripada kita akan istilah percintaan .. Apa pun Februari yg sudah nak sampai ke penghujung ni sy nk berkongsi mengenai CINTA .. Segalanya tentang cinta, sayang & rindu .. So, marilah kita bersama selusuri CINTA tanpa adanya Fasha Sandha yg berlakon jadi CHINTA .. ehe.. Jangan ada yg bosan sampai tertutup lappy ketika membaca entri sy .. ehe..

0 Budak Comel:

Post a Comment