>

16 Types Of People In Facebook ...

* The Lurker - Never post anything or comments on your post,but reads everything ..
* The Hyena - Doesn't ever really say anything .. just LOLs and LMAOs at everything ..
* Mr/Ms Popular - Has 4367 friends for NO reason ..
* The Gamer - Plays Words With Friends, Mafia Wars, Bakes virtual cakes & stuff all day ..
* The Prophet - Every post makes reference to God ..
* The Thief - Steals status updates & will probably steals this one ..
* The Cynic - Hates their life,and everything in it,as evidenced by the sombre tone in ALL of their status     updates ..
* The Collector - Never posts anything either,but join every group & becomes fans of the most random stuff ..



* The Promoter - Always sends event invitations to thing that u ultimately delete or ignore ..
* The Liker - Never actually says anything but always click the 'like' button ..
* The Hater - Every post revolves around someone hating them ..
* The Anti-Proofreader - This person would benefit greatly from Spellcheck & sometimes u feel bad for them because u dont know if they were typing fast,or really cant spell ..
* Drama Queen/King - This person always post stuff like " I cant believe this!" or " They gonna make snap today!" in the hopes that you will ask what happened,or whats wrong .. but they never finish telling the story ..
* Womp Womp - This person consistently trying to be funny .. but never is ..
* The News - Always updates u on what they are doing who they are doing it with, no matter how arbitrary ..
* The Rooster - Feels that is their job to tell Facebook "Good Morning" everyday ..

Tuah Awan Nano ...

Anyonghaseyo ...



Semalam AJL 26 melabuh tirai dengan menyaksikan Hafiz membawa pulang Trofi AJL kali ni .. Syabas & Tahniah Hafiz .. " Sik sia2 percubaan ktk kali tok .. Kmk support ktk walaupun senanya kmk xbrapa nk minat ktk juak aeh .. Jujo jk tok .. ehe.. Tp kedong ktk dh menang kmk syok sama juak la.. bujat o0 .. ehe .. "(xfaham ..??) Nak Translate ..?? Tanye je sy sbb Uncle Google pun x reti nak translate .. ehe..

Apa2 pun Vokal Ning, Shila Amzah & Jac ya paling mengusik telinga semlm ar .. Kalo la Anuar Zain ade lagi best .. Tapi Faizal Tahir x kurang hebatny walaupun dpt tempat ke-3 je .. Hampa jugak ar sbb Yuna Artis Fav sy xmenang .. Sy shukerrr persembahan Yuna cuma bukan rezeki Yuna x menang semlm .. xpe .. Len kali try lagi k Yuna .. ehe..

Man United kalah ...

Anyonghaseyo ...

Yahooo ... Love a Red, Live a Red & Die a Red .. Sy mcm nk sorak kuat2 sampai London dengar sbb MU kalah .. ehe .. Sy LIVERPOOL Fans dengan banggany tabik dada sbb LIVERPOOL menang mlm ni .. Memang best la bila LIVERPOOL menang .. Tapi x best sbb SARAWAK xmenang mlm ni.. Seri 2-2 ngan NEGERI SEMBILAN .. Sarawak kenyang mlm ni sbb tu xnak 'ngap' NEGERI SEMBILAN .. ehe .. Xpe, buat pasukan SARAWAK, lain kali main bol mena2 boh main bulak2 k .. ehe ..

            Liverpool - Never Walk Alone ..

           Sarawak - Ngap Sayot

GARNIER Punye Pasal ...

Anyonghaseyo ...

GARNIER sapa xtau sah x g Watson/Guardian .. ehe .. sepertinya tinggal lam gua je .. Sy salah seorang pengguna GARNIER .. Sebelum ni sy gunakan GARNIER OIL CLEAR sbb muka sy jenis yg mudah berminyak x sampai 10 minit lepas cuci muka .. agakny kalo goreng ayam pasti rangup macam Ayam KFC ..
Sampai mcm tu sekali tau .. Agak berkesan sedikit la GARNIER ni ..





Al kisah ny mggu lepas sy ronda2 kt Watson nk beli berus gigi & yg sama waktu denganny .. So, terjumpa la ngan GARNIER PURE ACTIVE .. Memandangkan pencuci muka nak abis so sy terfikir nak try guna GARNIER PURE ACTIVE ni .. Lagipun benda tu cakap 'membantu mengurangkan 6 tanda masalah jerawat'  .. Lepas guna muka memang segar sangat rasany.. sekali bilas je dengan air terus segar muka .. Tapi masalah ny , bila bangun pagi jerawat muncul ..! Muka comel sy ni memang jarang tumbuh jerawat kalo belum datang sakit orang perempuan  Tapi guna GARNIER PURE ACTIVE tu terus je jerawat muncul .. Ingatkan jerawat tu kecut .. Bangun pagi tadi muncul 1 lagi kt dagu .. Menchiiii betul la .. Lepas ni nak dermakan GARNIER tu kt tong sampah je .. Sumpah xnak pakai lagi ..

Menyampah Macam Sampah ...

Anyonghaseyo ...

Sy fedup tahap gaban ..! Silap2 sy rasa nak jadi Hulk la pulak da .. Mana x marah bila 'awk' tu rasa sendiri je betul sy semua salah .. Sy tau la 'awk' tu bijak pandai .. Sy x lebih & x kurangny bijak pandai dari 'awk' tau .. Jangan ingat sendiri bijak je mula lah nak menilai org sesuka hati je .. Cermin diri sendiri dulu ok .. Adakala 'awk' seperti x sedar diri .. Wake up ok ..! X yah ingat 'awk' sentiasa betul  & sy sentiasa salah .. Sekurang kurangny sy sedar di mana salahny sy.. Sy sedar org sekeliling menilai sy kerana 'kurang' ny sikap sy .. Tapi 'awk' langsung tidak sedar ..! 'Awk' nak org ikut semua kata 'awk' je .. Awk x tau ke bagaimana perasaan org lain bila 'awk' berckp seperti x serupa berckp tu ..?? Pernah ke 'awk' fkir ..?? Nak minta maaf pun 'awk' x pernah tau .. Mahal gak kemaafan 'awk' tu ye ..?? Agak2 nye lagi mahal dr belian kot .. 'Awk' sangat2 lah menyampah tau .. Cyes, sy xshukerr langsung sikap menyampah 'awk' tu .. Lain kali sebelum 'awk' buka mlut 'awk' yg ade belian tu baik 'awk' fkir msak2 sampai hangus baru 'awk' luahkan kata2 puaka 'awk' tu ..!


p/s : Sape makan cili mesti rasa pedas kan .. Timekaseh ..

Tabik Spring ngan Abby Abadi...

Anyonghaseyo...

Tadi sy baca entri baru blog Abby Abadi.. Sy ni peminat Abby gak.. Shukerrr sangat bca status FB/Twitter Abby ni.. Uols kenal Abby kan..?? Sape xkenal bkn rakyat Malaysia.. ehe.. Ape taknye, sy rasekn 1 Malaysia kenal Abby.. Bkn sehari 2 Abby berada dlm industri seni tanah air kite ni.. Sejak zaman Elite lagi.. Sy pulak masih berhingus lagi mase tu.. (kotor tp comel) ehe..




Ok, balik ngan entri blog Abby yg sungguh menyentuh hati serta jantung sy ni.. Kesian sangat2 la kt Abby.. Sampai tahap Zul ckp dier dh x ingat kt Abby lagi pun Abby msh syg gak kt Zul.. Bak kata Abby sendiri 'xde dendam' .. Tapi sy tabik spring sangat2 kt Abby ni bile dier berani & xsegan mengaku dier msh sygkan Zul.. Kalo sy ditempat Abby sy xngaku punye.. Malu punya pasal walaupun hati mcm kena carik2 ngan garpu je.. (smpai mcm tu sekali) ehe..

Tapi xpe Kak Abby, pasti ade lagi yg lebih baik dr Zul walaupun org itu xmampu mengantikan kenangan Zul bersama Abby.. Tapi sy pasti jodoh Abby pasti akan kunjung tiba.. Bersabarlah dengan segalany.. Allah Maha Adil.. Semoga Abby berbahagia..

How Many Are Like u...

Anyonghaseyo...

Have u ever just stopped to think about how many people out there in the world are like u..? Or going through the same things that u are going through..? Or just thinking and feeling the same emotions that u do..??

What are the chances that out of over seven billion people that someone is thinking about that one special person like u are..? How many peoples are crying as their hearts are shattered into a million pieces like yours is..? Could there could be someone out there that feels worthless & damaged like u do..?




How many people are in a state of insomnia as thoughts, wanted or not, rush through all your minds at this moment..? How many are studying hard for a test only to be distracted by a computer..? How many are partying, getting high, reading, in deep thought, smiling, doing homework, out on a date, thinking of ways to ask someone out… How many people are just like u??? Think it..

Happy Chinese New Year...

Happy Birthday Aeffa...

Anyonghaseyo..

"..Happy Birthday to u.. Happy Birthday to u.. Happy Birthday to Aeffa.. Happy Birthday to u..."

Terlambat sy wish bday kt aeffa ni.. Tanggal 21-01-2012 genap 6 thn usia Aeffa.. Dilahirkan dengan nama penuh Jenniffer Allya Issabelle.. Aeffa ni agak comel tau mcm mama dier gak.. Mama Aeffa ni pulak bestfriend sy.. So, sy kenalkan Aeffa kt ouls..


 

Cakkk..! Ni lah Aeffa.. Comel kn.. Bijak lagi tu.. ehe.. Apa2 pun sy doakan Aeffa jadi anak yg baik.. Sayang munchuk2 dr Kak Jue.. ehe..

Trend ke..???

Anyonghaseyo..

Kata orang lelaki suka melihat perempuan berambut belah tepi & bosan melihat perempuan berambut sisip tengah.. Kawan sy juga kata cantik kalo rambut belah tepi.. Apa istimewanya berambut sisip tepi..?? Trend ke..?? Jom kita singkap sama2..



Tidak syak lagi.. Song Ji Hyo tampak manis & ayu kerana 'mengempat segikan' dagu serta membuatkan muka lebih berseri.. Comel..




Cara paling efektif & pantas menggayakan sunggul adalah dgn membelah rambut tepi.. Terbukti ianya menampilkn gaya elegen & eksekutif malah membuatkn rambut lebih kemas..




Kalau bercekak tdk semestiny keseluruhan rambut depan diseret ke belakang.. Hanya sekadar menyisip kemas rambut ke belakang cukup menggayakan keremajaan uols..




Rambut gaya bullock ni walau 'volume' ny tidak terlalu berat nmun gayany tetap tersendiri.. Yang pasti belah tepi tetap menjadi pilihan sebagai tiang seri mahkotanya..

Jaga Diri Wahai Gadis...

Anyonghaseyo..


Kali ni sy nak kongsi mengenai isu semasa gadis zaman sekarang.. Kalo tgk Berita Harian or Harian Metro mesti xpernah ketinggalan cerita gadis2 yg 'terlanjur' atau yg sebalikny.. Ada yg kata gadis zaman sekarang mudah memberi.. Jejaka pula menerima dgn senang hati.. (diorg x rugi pun..!) Pujuk je terus dpt.. Lepas tu menyalahkn lelaki & reti pulak meminta nasihat.. Alahai....


Bila berpasangan atau intim saja dgn lelaki, potensi gadis utk terlanjur lebih tinggi.. Setiap kali membina ikatan, seks antara perkara yg akan wujud sepanjang tempoh perhubungan.. Rasa bersalah jauh sekali kerana ianya seakan utk membuktikan kesetiaan kononny.. Ramai gadis di luar sana yg leka termkn pujuk rayu tdk kurang rela menyerah sendiri kehormatan kononny kerana syg.. Tp gadis2 ni x fkir ke lelaki x luak apa2 dlm istilah membuktikn kesetiaan.. (kan ke bodoh)




Tak pernah ke gadis2 ni cuba pertimbangkan perkataan 'Kesucian Cinta' ..?? Cinta sebenar bkn berlandaskan seks semata-mata & setiap agama menggalakkn ikatan perkahwinan bagi menghindarkn gejala seks bebas drpd terus menular. Kalo benar suka & cinta, nape x masuk meminang je..?? Ini tidak, cara nak membuktikan cinta pun sekeji-keji kaedah. Gadis2 ni pulak sanggup pulak serahkan tubuh badan semata-mata syg kepada kekasih.. 


Mendengar & membaca kisah gadis2  ni membuat sy sedar betapa maruah mudah tergadai kerana cinta yg belum tentu akan peksiny.. Maruah & kehormatan seorg wanita itu sgt2 tinggi nilai & tiada harga yg dpt menebusny.. Dan kpd uols yg bergelar gadis termasuk sy sendiri sy titipkan sedikit peringatan.. Sebagai seorg gadis uols peliharalah maruah & kehormatan sebaik mungkin agar tidak terlepas ke tangan lelaki yg tidak bertanggungjawab & tetapkan kesedaran diri yg tinggi dlm mempertahankan harga diri drpd sewenang-wenangnya dicerobohi biarpun dgn kekasih pujaan hati..

Lawak ImAn Syippo...

Anyonghaseyo..

Uols dh tgk video ni kan..?? Adoi budak ni wat sy gelak sampai senat perut.. Memang menjadi 'Ongbak Rindu' dier ni.. ehe.. Congrat Bro.. Teruskan usaha menghibur kiteorg..



Broken..

Anyonghaseyo


There are days when it will seem like your whole world is falling apart & u will prefer to hide underneath a blanket rather than face the destruction that is taking place around u.. These will be the days when the feeling of loneliness finally wins its battle against u & u will surrender yourself to tears & anger of what seems like an hopeless situation..

& u’ll want to break down without really knowing what u’re breaking down about, other than fact of finally feeling the pain of all the scars u obtained throughout life’s challenges.. Without really knowing where to begin to cure the emotional turmoil caused by the weight of this world, u fall to your knees with to intent to get back up again.. It will be during these days were you will feel broken..






But it’s important to remember that even though something breaks, it’s isn’t impossible to fix again.. It’s important to remember that life is filled with these imperfect moments that seems like dead ends and too difficult to get through, but it’s worth not giving up to see our world rebuilt into something beautiful again..

It’s as if these imperfections in life are needed to realize how spectacular and beautiful everything is when things are finally going right.. As if life is destroys our world and knocks us down to make room for something better for us to see when we get back up again...

Cemburu..?? Awas..!

Anyonghaseyo..

Cemburu, dengki atau iri hati, 'dosa' jiwa yg menakutkn.. Apa yg uols lakukan sekirany subjek yg uols cemburukan itu adalah kwn uols sendiri..!
Dengki atau iri hati tetap hadir dlm hati setiap individu walaupun sedikit trmasuklah sy sendiri k.. (ngaku je la) ehe.. Lebih2 lagi dlm dunia remaja yg penuh gelora msing2 xnak ngaku kalah & terpinggir drpd menjadi juara.. Mungkin mudah buat uols menjadikn 'persaingan sihat' sebagai alasan utk mengaburi rasa sebnr trhadap kwn uols.. Bagaimana pula reaksiny jika kwn yg uols cemburui itu adalah kwn rapat..?? Teman baik ouls sendiri.. Biarpun ia dtg tidak diundang, namun cuba elakkan.. Ok, sy kongsi sedikit tip bersama dgn 'pencabar' ni.. Maksudny org yg uols cemburukn tu..

* Akui rasa cemburu uols.. Kenali cemburu itu tanpa rasa bersalah & uols pasti dpt menangganiny..
Ramai antara kita yg menderita memendam rasa cemburu.. agaknye la.. ehe..

* Ceritakn masalah uols kpd teman atau mereka yg tdk cepat menilai & membuat kritikan.. Jgn cerita kt yg kepoh semcm tu.. Alamatny 1 Malaysia tau nanti.. ehe..

* Pastikan diri ouls cukup berharga.. Kena la yakin ngan diri dulu kn dgn cara ni kebarangkalian uols tdk akan merasa cpt cemburu.. agakny la.. ehe..

* Akui rasa cemburu kpd teman yg ouls cemburukn tu.. Luahkan rasa hati uols dgn seringkas yg boleh.. Memang agak sukar tp xsalah mncuba kn..

* Rancang kehidupan yg lebih selesa & bermakna.. Ini yg penting sekali ok.. ehe..





Jadi, usah uols mencipta jurang kerana kelebihan orang lain.. Sesungguhny cemburu & iri hati itu adalah bisa kehidupan.. Kamu adalah kamu maka jadilah kamu..

Tomok Punye Pasal..

Anyonghaseyo..


“..Sejarah cinta kita tak mungkin berulang, walaupun kasih kita seluas lautan, kita hanya merancang tuhan menentukan, tak kesampaian..”


Ha, uols tau lagu ni x..?? Ni lirik lagu Sejarah Cinta Kita nyanyian kumpulan New Boyz.. Sewaktu masa dulu lagu ni menjadi siulan ramai termasuk sy sendiri.. ehe.. (gelak kuat2) Al-kisah ny semlm sy termimpi ngan Tomok ni maka terciptalh entri ni.. Mcm best je kan mimpi2 ni.. (Ayu mst jeles punye) ehe.. Apa2 pun sy & tomok dh geng.. (dlm mimpi je la) Kalo tomok baca entri ni mesti tomok gelak sampai tergolek2.. ehe.. Sebenarny sy ni fanatik New Boyz terutamany Tomok.. Bukan fanatik lagi tp tahap minat giler.. Sampai sekarang msh minat lagi.. Siap ade 1 buku manuskip penuh tentang tomok & new boyz.. (gilerrr sgt lh kn) ehe.. Tp kalo bgtau kt kwn2 mst kena gelak punya.. Yelakan jiwang la gitu.. (da ku kisah) ehe..






Masa sekolah dulu pernah gak bercinta ngn ‘tomok’ ar.. (jgn jeles k) ehe.. Tp ni bkn tomok ‘ori’.. Tomok ‘copy’ punye.. ehe.. Kalo ingat kenangan tu sampai sekarang sy tertanya2 kt mane lak dier tu nmpak seiras ngan tomok.. Sebenarny dier yg sy mksudkan ni cinta pertama sy.. sy kapel ngn dier mase sy tingkatan 1.. kteorg seusia lak.. Ala,normal lh kn.. (gatal2 nk brcinta) ehe.. dier ni blh la thn hensem.. Kalo x, xkan la sy trpikat kn..?? (xde gmbar dier, dh buang sume) ehe.. So, sy kenalkn dier ngan kwn2 rapat sy.. kwn2 sy bgtau “wow, boipren ko seiras tomok la..” Ramai gak kwn sy bgtau sy dier seiras ngan tomok.. Rambut pun ‘M’ mcm tomok.. (dulu femes kn rmbut ‘M’ tu) ehe.. tp bg sy tomok lagi hensem tau.. dier hensem sikit dr tomok.. ehe..






(Kelakar la muka comel mase budak2 ni.. comel je..)


Tp syg seribu kali syg sbb cinta sy ngan ‘tomok copy’ tu x berpanjangan.. Maklum la cinta monyet.. Dier panjat hati insan lain pulak.. ehe.. Lepas tu sy giler kt tomok bukan sebab dier lah.. hahaha.. Sampai sekarang sy msh lagi minat tomok tp bkn bererti sy msh xdpt lupakkn dier ok.. lepas je abis sekolah sy xprnah jmpa dier lagi.. Pnh gak sy search nma dier kt FB tp takut nk add.. (tkut trjatuh tgga balik kut..xsembuh nanti) ehe..



Sya shukerr sangat..

Anyonghaseyo..

Tertanye x apa yg sy shukerr sangat2 tu..?? Shukerr nk kaween kut.. ehe.. (gelak2 manja) Ok, Sebenarnya sy suka baca novel karya Ummu Wafa bertajuk 'Persis Bidadari Syurga' .. Auww.. Best sangat novel ni.. Tambahan lagi kisah ni pun diadaptasikan dr kisah sebenar kwn penulis.. Buatny sy menangis x brlagu.. (camner tu erk..??) ehe.. Apa2 pun sy sertakan sedikit sinopsis novel ni..


... Ketetapan takdir yg tertulis tdk mampu diubah lagi.. Nur Asiah terpaksa berserah saat dia dikahwinkan dalam usia muda dengan lelaki yg tdk dicintai krn tdk mahu menjadi anak derhaka..

Sewaktu rakan sebayanya berlumba-lumba memanjat tangga universiti, Nur Asiah berada di ceruk dapur, menjadi isteri yg terdera fizikal & mentalny oleh suami yg panas baran serta menjadi hamba kpd madunya di dlm rumah sendiri..

Bayangan nasib malang & ujian ALLAH sering mengekoriny.. Saat dia mendapat kembali cinta, kasih & sayang suami yg hilang, dia diuji lagi.. Suami tercinta pergi menghadap ILAHI.. Dalam usia yg muda, dia bergelar janda..

Dugaan datang & pergi sehingga Nur Asiah kelelahan.. Mampukh Nur Asiah menyambung kembali cinta pertamany bersama Zarif atau menerima lelaki dari dari Jerman yg mengirim cinta di angin lalu..?? Tegarkh dia menduakan kasih suaminy yg kini hanya tinggal nama..?? "Ya ALLAH.. Berikan aku petunjuk & hidayah dalam menghadapi dugaan-MU ini.." ...






Ha, apa mcm sinopsis ni je dh menceritakan bertapa bestny novel ni.. Kalo uols baca habis novel ni lagi best.. Kongsi kesedihan Nur Asiah..

Nur Amalina Che Bakri...

Anyonghaseyo..

Sekarang ni sana sini orang sibuk bercerita perihal sikap Nur Amalina yg dikatakan liar.. Sy pun turut trpanggil nk join sama kisah menarik Nur Amalina ni.. ehe.. Siapa x kenal budak Nur Amalina ni.. Di gelar pelajar pintar kerana mendapat 17A dalam SPM 2005.. Thn 2005 ni Nur Amalina dh score 17A, mase tu sy baru nk perah otak menjawab soalan SPM sbb sy ambik SPM thn 2005.. ehe..






Tapi baru2 ni Nur Amalina mencipta kontroversi mengalahkan Dato' Siti Nurhaliza bila gambar dier bersosial dgn kwn2 dikatakan agak seksi.. Tapi sy hairan la.. Nape itu di jadikan isu besar sedangkan d luar sana ramai lagi yg 'terlebih seksi' mengalahkan Nur Amalina.. Ini kenyataan ok.. Di luar sana ramai org melayu berpakaian seperti mem jepun sampai 1 ketika sy trtanya sendiri adakah itu melayu atau bangsa lain..?? Cuba tgk Mykad.. Islam.. Ha, Dari kita menilai mcm mana sikap Nur Amalina baik kita tilik2 yg lebih teruk berpakaian dr Nur Amalina ni..


Maaf, bukan sy menyokong cara Nur Amalina brpakaian tapi sekadar pandangan sy sendiri.. Kita tdk layak menilai dier.. Mak dier sendiri pn percayakan anak dier.. Media pulak ptt brsyukur sbb Nur Amalina msh nk memberi kenyataan berikutan isu gambar tersebut & tdk mengelak media.. Syabas Nur Amalina sy sokong anda walaupun sejujurnya sy lebih suka anda bertudung.. nampak ayu.. ^-^

Sheer Coincidence or Fate..??

Anyonghaseyo..


Have you ever wondered how in the world some people have made it into your life..? Was it coincidence that you met your best friend because you were placed in the same class or was it because of something more..? Was it due to random chance that you met someone that you share a bond with that you could never imagine sharing with anyone else..? Is life just a series of unplanned events of sheer coincidences that causes you to meet those people who have big parts of your life, face tragic events that have helped define you as a person, or caused you to be at a certain place at a certain time when something forever changes your life..?






Or could fate really exist..? Could our destinies be already set and we are just seeing it true..? Really, what were the chances of being reacquainted someone from the past by being all in the same classes years later and them eventually becomes your closest friend..? Could fate be responsible for all the events leading up to you getting lost to class and meeting a person in an otherwise empty hallway that you end up falling for..? Could these unexplained events in our lives that can only be described as “life changing” and surprising be pure chance..? Are they sheer coincidence or fate..?

Kala bosan bertandang..

Anyonghaseyo..

Hari ni sy bosan yg amat.. ehe.. So, sy pinjam dr kwn sebuah buku novel yg bertajuk 'TOXIC BACHELORS' karya DANIELLE STEEL.. Sy bosan sebenarny bila xde bahan bacaan.. Sy ni pantang tgk buku novel yg best.. Mst saat tu jugak nk baca sampai habis.. Hobi katakan.. ehe..





Novel Toxic Bachelors ni mengisahkan 3 jejaka bujang yg berbeza dari segi karier & gaya hidup.. Diorg g ke pelayaran cuti musim panas merentasi lautan Mediterranean.. Charles, Adam & Gray masing2 mempunyai kelebihan & tarikan tersendiri.. Tp diorg bertiga ni masih lagi bujang terlanjak yg masih dalam haluan mencari pasangan hidup.. Secara tdk sengaja, diorg bertiga jatuh cinta dgn gadis pujaan masing2 namun diorg masih lagi ragu2 & ketakutan dgn memori kegagalan cinta silam & sensasi cabaran baru dalam hubungan yg mulai berputik.. Kirany diorg ni blur2 gitu.. ehe..

Apa2 pun kalo nk tau selanjutny kisah diorg bertiga ni p la POPULAR BOOKSTORE/MPH cari novel ni.. ehe.. Best tau.. X rugi pn kalo uols beli novel ni.. ehe..

Dear 2012 (It Ain't The End)

Oh oh
2-0-1-2
Oh-yeah
It's alright, Oh It's alright
You know what they say
Life ain't always easy everyday
we're survivors
So forget the day
It's all about tonight act a fool
and start a riot, a riot be rebel
Bottles poppin 'til we can't stand
We keep it rocking 'til 6 am
New York to London over to Japan

Turn it up.. Turn It Up.. Mash it up
We gonna party like
Party like it's the end of the world
We gonna party like, like it's 2012
You know that it doesn't matter as long as we got each other
Turn it up.. Turn it up.. Mash it up
It ain't the end of the world
Oh
Gonna live like it's the end of the world
Gonna party like
Oh
Turn it up.. Turn it up.. Mash it up
It ain't the end of the world

Simile's, metaphors and we pop pills
sick flow inundated with the doc bills
work hard, now we know how to top bills
in the middle of the street doing cartwheels
lot of them tryna do it but it's not real
wasn't a rapper then I could've got a pop deal
white clothes in a hot pink hot wheels
lot of bottles and a lot of booty cocktails
uh, days of our lives
you wink it goes by
so we'll just get it with no Edison
anything goes so no time for closed minds
and free my little weezy
and let's just get right
Young Money, Cash Money in the building
let's go the World ends tonight

Have a drink with me
And let's make tonight go down
In history.. in history yeah
let's play make believe
It's the last 24 hours and this whole world is ours eternally, eternally

Hey
Bottles poppin til we can't stand
We keep it rocking til 6 am
New York to London over to Japan
Turn it up.. Turn It Up.. Mash it up
We gonna party like

Party like, like it's the end of the world
We gonna party like, like it's 2012
You Know that it doesn't matter as long as we got each other
Turn it up.. Turn it up .. Mash it up
It ain't the end of the World
Oh
We got live like it's the end of the world
We gotta party like
Oh

Turn it up.. Turn It Up.. Mash it up
It ain't the end of the world
No
No I'm not gonna follow
Anything that say anymore
It's never to late to start living
So let's start it with here right now

Party like like it's the end of the World
We gonna party like like it's 2012
You Know that it doesn't matter as long as we got each other
Turn it up.. Turn it up.. mash it up
It ain't the end of the world
Oh
We gonna live like it's the end of the World
We gonna party like
Oh
Turn it up.. Turn it up.. mash it up
It ain't the end of the world
The world
Because the world keeps spinning
The world keeps spinning around..