>

Afif Qayyum ...

Anyonghasaeyo..

Hehehe.. Afif nak tunjuk gigi 2 batang tu..

auww! mate dye.. bulat!

Izham Tarmizi Tetap Di Hati ...

Anyonghasaeyo..
Smart Gitu..
Kenal dye tak..?? lalala.. Sape tak kenal memang tak kaki bola.. hehehe! Saye lak die hard fan Izham Tarmizi.. Suke sangat ngan si Miji ni.. Kalau tak sebab dye kekasih Adira memang saye dah letak sebagai calon suami.. hahaha! Berangan Mat Jenin ehh Jue.. hahaha! Kang sang kekasih hati cemburu siap sedia la saye kene pujuk kan.. hehehe!

Ok, Sekarang sesi berkenalan ngan Miji lak.. hehehe!

Name: Izham Tarmizi Roslan
Shirtname: Izham @ Miji
Tarikh Lahir: 24  April 1991
Kelab: Harimau Muda A
Nombor Jersi: 22
Jawatan: Goal Keeper
Warganegara: Malaysia
Umur: 21
Tinggi: 175 sm
Berat: 73 kg

Eehh.. Miji Follow kite taw! hee :p


Bile Nak Kahwin...???


Mentang-mentang sekarang tengah cuti sekolah, kat mane-mane ade bunyi nie..

"pang pang kopang kopang"

tak pun bunyi nie..

"selamat pengantin baru.. selamat ke anak cucu.. selamat sejahtera.."

or bak kate korang-korang kan sekarang musim mengawan.. biase laa tu.. hehehe!

Yang dah kahwin tu bagus laa kan.. kisah cinta korang akhirnya terikat dengan ikatan yang sah.. Saye pun tumpang gembira.. Memang best laa pegi majlis kawan-kawan, sedara-mara and jiran tetangga.. Tapi yang tak bestnya, mesti soalan-soalan cmnie saye akan disoal..

"akak bila nak kawen?"

"Jue, kau bila lagi? jgn tunggu lame-lame.. kan dah ade calon tu.."

Rakan sekalian pun dok sibuk tanya bila nak kawen.. Hadoi laaaaaaaaaaaa.. Nasib baik dalam mane-mane paper periksa tak ade keluar soalan-soalan macam nie kan? Kalau tak pening nak jawab.. hehehe!
Ibu-ibu, bapak-bapak, mak cik-mak cik, pak cik-pak cik, abang-abang, kakak-kakak dan adik-adik.. kalau kawen nie perlu kan modal hanya petik daun sahaja, memang dah lame kawen dah pun... nie tak kan.. nak-nak sekarang nie sumenya dah mahal.. Tapi ade yang dok sibuk-sibuk tanye tu, die pun belum kawen lagi..macam mane tu? hehehe!

Lagipun tak fikir lagi kot nak kawen.. muda lagi nie.. baru 24 tahun.. target before 28 tahun baru kawen.. ade lagi mase 4 tahun.. tu pun if ade jodoh laa kan.. insyaAllah.. Sekarang nie nak simpan duit banyak-banyak dulu.. Kalau dah nak kawen nanti, saye jemput laa 1 malaysia! hamboi, ingat kawen dengan anak Raja mane ntah ke sampai nak jemput 1 malaysia?? hahaha!

Tak ape laa.. dorang yang dah kawen tu, biar laa.. tak payah nak berlumba-lumba siapa yang kawen dulu.. tak payah terburu-buru.. Kalau dah sampai jodoh nanti kawen laa kan,kan,kannn.. hehehe! :p

Makan @tHe Spring ...

Anyonghasaeyo..


Dah lama tak letak gambar makanan kan? Hehehe! Ini saya letak gambar makanan yang saya makan di Food Bazaar kat tHe Spring hari itu.. Sedap wa cakap lu.. hehehe :)




Welcome back Nichkhun

Anyonghasaeyo...
Omg, finally..

Welcome back Khunnie.. It has been too long.. :)





Istanbul Aku Datang!


Anyonghasaeyo...

Sabtu lepas saye tengok movie Istanbul Aku Datang.. Sebab dah lame tak layan movie, terniat lak nak tengok movie ni.. akhirnya tercapai.. Awesome! Tak rugilah bayar duit tiket nak tengok cerita ni.. Sumpah sweet gila! Recommended!

Saya pergi tengok movie sorang-sorang taw.. Takdenye sbok nak SWEET jugak.. hahaha! Sebab saya memang sangat suke bile sesorang tengok movie ade feel gitu.. hehehe!

Overall saya bagi 4 dari 5 bintang.. Wah, sembang tak nak kalah pengkritik movie plak kan padahal tak ada sape pun pedulik aku nak bagi bintang ke bulan ke.. hahaha! berangan ehh jue..

Okay, cerita Istanbul Aku Datang ni sangat sweet dan sesuai untuk tontonan semua pihak especially yang couple-couple la.. Swear, bila tengok dengan kekasih hati masing-masing sure berangan.. Saye yang tak datang dengan boyfriend pun boleh feeling-feeling syok sendiri, inikan pulak yang datang dengan boyfriend masing-masing kan, kan..?

Respect gila dengan kegigihan Lisa Surihani @ Dian pergi Istanbul dari Kuala Lumpur semata-mata nak belajar satu Universiti dengan kekasih hati dari sekolah.. Confident je pergi Istanbul tinggal dengan serumah dengan boyfriend dia tu.. Keletah dia yang happy go lucky memang sesuai benau dengan Lisa yang sumpah comel, sweet, cantik nak mampus!

Adore dengan kesabaran and kemachoan Beto Khusyairi @ Harris dalam cerita ni.. Dia sweet dengan cara tersendiri.. Macho memang jangan nak sembang la, memang sejak dia berlakon cite Geng Surau kat ASTRO lagi dok admire dengan dia.. Sanggup je si Harris ni tinggal dengan perempuan yang dia tak kenal yakni Dian (Lisa).. Sabar je beliau bila nak marah (ciri-ciri jantan pilihan).. Sanggup uols pujuk girlfriend orang sedangkan kau tak kenal pun dengan dia? Ini superb!

Dannnn aku paling benci dengan watak Tomok @ Azad.. Tapi yg sebenarnye saye die hard fans Tomok.. hahaha!Tapi dalam movie ni, urghhh benar-benar benci! Dah la cheater, lepas tu sesuka hati nak maki kekasih depan-depan orang.. Slut? Awak tak dengar cerita sebenar lepas tu kau tuduh sesuka hati Awak je kan? Macam tu ke nak jadi suami? Tak sabar macam Harris langsung.. Kannn dah emo saye ni kalau cerita pasal Azad.. Tapi Tomok in real life tak macam tu.. hehehe! That means Tomok pandai berlakon la kan sebab boleh menaikkan tahap ke-emo-an saye kan? Lols!

Apa-apa pun cerita ni memanglahh best. Memang macam nak pergi tengok lagi!

Girl ..

Girls Generation

When a GIRL is quiet,
Millions of things are running in her mind..

When a GIRL is not arguing,
She is thinking deeply..

When a GIRL looks at u with eyes full of questions,
She is wondering how long you will be around..

When a GIRL answers "i'm fine" after a
few seconds,
She is not at all fine..

When a GIRL stares at you,
She is wondering why you are lying..

When a GIRL lays on your chest,
She is wishing for you to be hers forever..

When a GIRL calls you everyday,
She is seeking for your attention..

When a GIRL sms's u everyday,
She wants you to reply at least once

When a GIRL says I love you,
She means it..

When a GIRL says that she can't live without you,
She has made up her mind that you are
her future..

When a GIRL says "i miss you",
No one in this world can miss you more
than that..



Selamat Pengantin Baru ..

anyonghasaeyo..

"kelepak , kelepak , kelepak, ,bung, ,bung, ,bung.." -bunyi kompang-
Selamat pengantin baru buat Amalina & Asrul..
Alhamdulillah dah selamat semuanya..




tahniah Asrul & Amalina..
Semoga bahagia hingga akhir hayat..
Cepat² dapat baby ye
:)

Selamat Hari Lahir Umie ...


‎"Dan kesejahteraan bagi dirinya pada hari lahirnya, pada hari wafatnya, dan pada hari dia dibangkitkan hidup kembali.." [Surah Maryam : ayat 15]

13/10/2012 merupakan tarikh kelahiran saudara daku sendiri iaitu Dayang Norasikin Bt Haji Pengiran Bakar Entry yang ringkas tapi penuh ucapan dariku buatmu.. aiseh.. Ayat lah sangatkan.. hihihi..





Walaupun sebenarnya ucapan ini agak lambat tapi insyaAllah... biar lambat asal selamat (ada kena-mengenakah..?) huhui... ^_~ insyaAllah umie, senyum-senyum selalu ea...


Selamat Hari Lahir.......

Moga sentiasa dikurniakan kesihatan dan kebahagiaan yang berpanjangan....
Moga sentiasa dimurahkan rezeki.....
Moga sentiasa dipermudahkan segala urusan....
Moga apa yang dihajati tercapai terutamanya bisnes SHAKLEE tu ^__^

dan sentiasa tabah menghadapi ujian dan dugaan yang Allah berikan...

Amin...

Sekadar mengingati sesama kita ...

Anyonghasaeyo...

Manusia boleh berubah.. Kalau semalam benci, harini boleh jadi sayang.. kalau semalam sayang, harini boleh jadi benci.. Kalau semalam jahat, harini boleh jadi baik.. Kalau semalam jahil, tak semestinya jahil selamanya dan kalau semalam alim, tak semestinya harini alim juga..

Dimana dalam kehidupan ini, jelas pasti ada turun dan naiknya kan.. Maka bermakna setiap dari kita ini tidak akan terlepas dari melalui satu proses putaran kehidupan.. Mungkin hari ini kita gembira, hari lain kita akan bersedih.. Mungkin hari ini kita tidak mengendahkan orang lain, hari yang lain pula kita tidak diendahkan oleh orang sekeliling..


Jalan yang menuju ke suatu arah mencerminkan perjalanan hidup kita... Mana arah tuju hidup kita.. Walaupun jalan itu berliku tapi kalau kita tempuh dengan semangat dan kesabaran pasti kita sampai ke destinasinya.. Iman yang kuat di dada juga membantu kita memilih jalan yang betul.. Tapi kalau kita pilih jalan yang salah pun, masih ada peluang untuk kembali ke pangkal jalan.. Janji kita insaf dan bertaubat..

Itulah putaran hidup, kadang-kadang kita berada di landasan yang betul, dan kadang-kadang kita tersasar.. Tetapi semuanya boleh di ubah jika kita ada tekad..



Welcome back Nichkhun..

Anyonghasaeyo...

Nichkhun 2PM akan membuat kemunculan semula melalui 'Dream KOICA' sebuah program sukarelawan MBC.. yeahhh..!! Sape peminat Nichkhun macam sy sedia maklum kan yang dye mengambil cuti musim panas selepas dye didakwa memandu di bawah pengaruh alkohol dalam darah tahap 0,056% pada 24 Julai lalu & mengakibatkan satu kemalangan kecil berlaku pada perjalanan pulang ke rumah.. Dan dye pon dah minta maaf & membayar 4 Juta dengan mangsa tu.. Kiranye dye tau tu salah dye kan.. hurm..


5 Oktober lepas nichkhun berangkat pergi ke Tanzania.. Nichkhun yang disertai oleh pasukan 23 sukarelawan & 5 selebriti, termasuk Taecyeon 2PM & pelakon Kim Hyuk, Lee Tae Ran, & Park Sun Woong.. Dorang ni akan membantu 400 penduduk di kawasan itu, yang tidak mempunyai akses kepada elektrik atau air yang mengalir.. Dorang akan kembali ke Korea pada 21 Oktober ni..


Yeahh..! Akhirnya Nichkhun kembali lagi..! Sesiapa sahaja boleh membuat kesilapan kan & kemudian rasa bersalah serta menyesalinya.. Cara Nichkhun mengakui kesilapan dye dan meminta maaf untuk ia adalah dengan melakukan kerja-kerja sukarelawan.. Satu contoh yang baik untuk belia & orang lain.. I'm proud to be a hottests..! You're one awesome Nichkhun..!

I Love You semudah itu ke..?


Annyonghasaeyo..

'I Love You'.. 'I Love You'.. 'I Love You'..!
eheeem! Macam tu ke LOVE..? Macam itu ke CINTA..?
pada ucapan 'I Love You'..? Tak cukup la awak awak awak.. Setiap perkataan itu sepatutnya terzahir melalui perbuatan.. betul?

*dushhh~ #KetukKepalaSendiri.. hahaha!

Ucap “I love you ” kelihatan mudah walaupun makna yang terselindung didalam ucapan tersebut amat besar ertinya bagi seseorang yang menagih cinta daripada orang yang dikasihinya.. Semua juga tahu mengucapkan ucapan tersebut bermakna hubungan cinta meraka masih berjalan seperti biasa.. Namun,yang pasti bukan semua orang memiliki keberanian yang serupa untuk mengucapkan “I Love You “kepada insan terpilihnya..


Salah seorangnya adalah SAYA.. hahaha! Macam tak percaya kan..?? Bekas kekasih macam nak lebih 10 je.. Umur pon 24tahun dah.. Ape barang takleh ucap 'I Love You' kan..?? hahaha! Tapi itulah kenyataannye.. Dan saya cukuplah menyampah bila di paksa ucapkan 'I Love You' ni.. Bukan tak sayang ke tak cinta ke tapi masalah nya memang sukar sangat saya nak lafazkan ayat yg mudah bagi orang lain tetapi tidak bagi saya..

Selalu kan kite dengar orang cakap 'I Love You'.. Selalu sangat cakap 'i sayang you..' Tapi mana buktinya kata-kata ni..? Takkan dengan kata-kata je kan..? Alaa.. Anak mak cik goyah umo 2 tahun pon pandai cakap 'I Love You' .. Tapi cuba tanye maksud tu dye bole lagi cakap tak tau punye.. hahaha! Sebab tu tolong laa please laa jangan paksa saya cakap 'I Love You' sebab saya takkan ucapkan walaupon saya sayang awak macam nak terjun lombong arang pon.. hahaha! Melampau nye metafora saya kan.. hehehe!

Apa sekali pon kalau dah cintakan seseorang tu tak perlu menzahir dari ucapan 'I Love You' pon kan.. Dengan bahasa badan pon kite boleh tau hati dye untuk kite.. Tapi memang di nafikan ucapan 'I Love You' sama pentingnye jugak tapi bukan pada saya.. hehehe! Harap maaf wahai awak.. Tapi saya sayang awak taw.. ngeee:p


Bengang..!!


Anyonghasaeyo...

Fuhh..! Bukan main lagi tajuk post kite kan..?? Tapi sekarang ni memang bengang tahap naga lapar tak makan setahun gamaknye.. hahaha.. Gelak pulak tadi cakap bengang.. Apee daaa..

Soalan.. Ape uols rase kalo bf/gf uols ni jadi perhatian ramai..?? Suke..? Tak suke..?? Bengang lagi menyampah ade la kan... Alaaa.. Kalo ade yg cakap "takpe la dye sayang kite je" Tunggu sat.. Uols betul ke maksudkan tu atau sekadar nak sedapkan hati je..?? Kenyataannye di mulut lain di hati lain.. Betul kan sy..?? Baik cepat² ngaku.. hahaha.. 

Haa.. Tu yang sy rasekan sekarang sebab sorang girl ni bijak betul bermain kata.. Agaknye berguru ngan William Shakespeare kowt.. Pandai berselindung dengan kata².. Paling takleh blaah dye hanye tegur sy kat fb sebab nak tau pasal bf sy je.. Kalo takde cite bf sy yg dye nak tau memang dye takkan tegur pon apelagi LIKE status sy.. Camtu jugak dye buat ngan adek bf sy.. Menyampahkan.. Yang macam nak kungfu panda je dye ni bile di tanye memang taknak ngaku.. Tapi malam² sebok buat status macam nak bagi 'hint' je kat bf sy then keesokkan harinye status tu lesap dah.. hahaha.. Kelakar pon ade tengok gelagat orang camtu kan.. Tapi lebih kepada rase bengang lagi adelah.. huh..!! 

P/s : Mohon sangat awak terasa Cik Y****** .. Dan lepas ni jangan sesekali inbox saye lagi sebab saye sangatlah tak suke awak sebok pasal kisah cinta kami..

Protes Hina Nabi Muhammad S.A.W

Anyonghasaeyo..

Sejak keluar isu ini, serata dunia mengadakan protes untuk menyekat video ini, namun pihak Uncle Google pula tak nak padamkan.. Malahan menegaskan pendirian mereka untuk tidak memadam video menghina Nabi Muhammad SAW walaupun ia telah mencetuskan protes di kebanyakan negara di rantau Arab..
Dalam satu kenyataan, Google juga menolak tuntutan banyak pihak yang menggesa syarikat Internet gergasi itu untuk mengeluarkan video menyinggung perasaan orang Islam tersebut.. Menurut jurucakap Google, treler filem berdurasi 14 minit berjudul Innocence of Muslims dihasilkan oleh pengarah anti-Islam, Sam Bacile itu kononnya tidak melanggar polisi dan garis panduan Youtube..


Oleh kerana filem yang sungguh kurang ajar ini (menghina Nabi Muhammad) telah berlakunya tunjuk perasaan di seluruh dunia.. Di Indonesia, penduduk negara berkenaan mengadakan demonstrasi bagi menuntut AS menghukum penerbit filem biadab Innocence of Muslims itu..Sekitar 200 penunjuk perasaan membakar bendera AS dan beberapa buah tayar di luar Pejabat Konsulat AS di bandar ketiga terbesar di Indonesia, Medan semalam.. Sebahagian mereka membawa kain rentang yang menyatakan : “AS pergi ke neraka”.. Para penunjuk perasaan itu menuntut Washington menghukum pembikin filem tersebut..


Pada sy setiap orang ada cara sendiri nak tunjuk protes kan.. Tapi sy tertarik membaca Rencana KUNTA KINTE dalam Berita Harian bertarikh 21 September 2012.. Menurut beliau kita boleh tunjuk perasaan bantah perbuatan pengeluar, pembiaya & pengedar filem tu.. Tapi janganlah sampai ganas serta fanatik sampai mati saudara seagama.. Itu kerja bodoh sedunia katanya.. Bila difikirkan balik ape betulkan..?? Kadang² kita bertindak ikut marah kite je tanpa kite ketahui kesan sekeliling.. Orang islam buat bantahan & yg mati pon orang islam sendiri.. Bukankah orang kafir dikirakan berjaya memporak perandakan orang islam..?? Fikirkanlah.. Saya tabik dengan Pergerakan Pemuda Umno, pergerakan Pemuda parti-parti komponen Barisan Nasional (BN) dan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) berhimpun di perkarangan Masjid Jamek Kampung Baru sejurus selepas solat Jumaat mengadakan perhimpunan aman bagi mengecam penerbitan filem itu.. Itu yg kite nak tengokkan..? Islam bersatu tanpa pegangan politik..

 

Sarawak Regatta 2012 ..


Anyonghasaeyo..

Regatta Sarawak merupakan perlumbaan perahu tahunan yang berlaku di Sungai Sarawak di Kuching Waterfront.. Festival ni diadakan bersempena dengan hari Bandaraya Kuching, tetapi tarikh dari seawal tahun 1972 festival ni telah berlangsung.. Festival Regatta ni telah menjadi tarikan utama pelancong untuk ke Bandaraya Kuching, dan mempunyai penyertaan dari seluruh dunia dengan rekod menunjukkan lebih 320 pasukan yang bertanding dalam perlumbaan setiap tahun.. Menarik kan..?? 


Seperti tahun² sebelum ni Sarawak Regatta kembali lagi pada 14 September hingga 16 September 2012 di Kuching Waterfront.. Acara tahunan yang dianjurkan oleh Pejabat Residen Kuching. Acara ini adalah mempamerkan perlumbaan perahu dengan peserta dari luar negara seperti Indonesis dan Bali.. So, memang rmeriah sakan regatta ni.. Aktiviti-aktiviti lain termasuk memaparkan kraf & pameran oleh usahawan tempatan.. So, jangan lepaskan peluang nak beli barangan buatan Sarawak.. Takkan jumpe kat mane² kecuali di Bumi Kenyalang ni.. Cayelah uols suke punye.. hehehe..



FIVE relationship tips for women who love men ...


Anyonghasaeyo..


  • Don't EVER make him feel he is more important than you are, even if he has more education or a better job.. And don't ever make him feel less important than you are either..
  • If a man wants you, nothing can keep him away.. If he doesn't want you, nothing can make him stay.. Stop making excuses for a man and his behavior.. Allow your intuition (or spirit) to save you from heartache..
  • The only person you can control in a relationship is you.. Avoid men who've got a bunch of children by a bunch of different women.. He didn't take responsibility when he got them pregnant, why would he treat you any differently..?
  • Don't EVER make him feel he is more important than you are, even if he has more education or a better job.. And don't ever make him feel less important than you are either.. Do not make him into a quasi-god; he's a man, nothing more, nothing less..
  • Allow him to miss you sometimes.. If a man always know where you are all the time, and you're always readily available to him - he may take you for granted.. Remember that you have your own life to live which may not always include him..

Above all : love yourself first!!!

Fenomena Gangnam Style ...

Anyonghasaeyo ..

Sebut saje Gangnam Style sy rase takde yg tak tau kan.. Pagi petang siang malam asyik 'Gangnam Style' je.. Buka FB, Twitter, Blog atau BBM semua pasal 'Gangnam Style' lagi.. Pendek kata teman sy "..Gangnam Style too much hot.. Everywhere, Everyday & Everyone talk about this.." Buatnya sy rasa menyampah pon ade.. Penat sangat layaknya telinga ni nak dengar 'Gangnam Style' & jemu sangat mata ni nak baca kat mana² tentang 'Gangnam Style'.. haisshh..!!


Haaa.. Uols bole ber'Gangnam Style' sekarang.. hahaha.. Entah ape je laa seronok sangat ngan 'Gangnam Style' ni tak tau laa.. Mungkin unik atau cactchy serta mampu menjadi tarikan & diminati ramai.. Yang pasti tarian ni sangatlah meloyakan.. Dengan  tangan bersatu & dihayun-hayun, kaki pula akan terkangkang, terjingkit-jingkit. terkedek-kedek macam itik.. Bak kata seorang rakan BBM, "..Joget macam orang cacat pon boleh jadi fenomena.." Itu pendapat seorang kawan.. Pendapat sy..?? Uols tak perlu menjadi seorang penari profesional & muka yang hensem, yang penting uols boleh ber'Gangnam Style'.. hahaha..

Saat sy menaip entri ni Blackberry kesayangan sy berbunyi tanda message masuk.. Bukak & baca.. Cakkk.. 'Gangnam Style' lagi.. Dah bole agak dah.. Broadcast Message kali ni mengenai video music 'Gangnam Style' yg kononnya merupakan kritikan sosial kepada gaya Gangnam yg mengejar kekayaan palsu.. Juga merujuk kepada gaya hidup urban mengenai kopi.. Bagaimana wanita urban di korea sanggup membelanjakan $2 untuk mi ramen tetapi $6 untuk minum kopi di Starbucks.. Alaaa.. Normal la kan.. Apee laa.. Tak payah 'Gangnam Style' sangat pon.. KL Style pon tak kurang hebatnya orang camni..Uols setuju..?? hehehe..


Penyataan ini lagi mengarut..! Apakah dorang ni tuli ke ape ke..?? Sy tak tau la nak jawab ape.. Tapi ini membandingkan 'Gangnam Style' ni dengan agama apa cerr..?? Sebagai pengguna Blackberry, setiap hari sy menerima broadcast message ni.. Sungguh lah menyampah & menyemak chatbox je.. Kalo tak tau maksud lirik lagu pon tak usah la sebok nak buat benda mengarut camni.. Yang dorang ni percaya sangat benda camni lagi lah murtad.. hadoiii.. Tak faham laa.. Ni 'Gangnam Style' punye pasal lah.. Sumpah taknak 'Gangnam Style'.. Baik senamrobik dengan lagu Poco-poco lagi bagus lorh.. hahaha..

Bakat...

Anyonghasaeyo ..

Apa itu bakat..?? Ada banyak madah tentang bakat, tetapi sy petik dua je.. "..Besar kemungkinan orang yg menganggap dirinya berbakat tidak berbakat.." Seterusnya, "..Setiap orang berbakat melakukan sesuatu tetapi tidak semua bakat berjaya menarik orang melakukan sesuatu.."

Bagi sy, bakat adalah kebolehan untuk memanfaatkan apa yang ada.. Sebagai contoh, orang yg berbakat dalam memasak.. Dye akan memanipulasikan segala bahan yang ada, kalau takde, dye akan berusaha untuk mencari alternatif kepada bahan tersebut untuk mendapatkan hasil yang serupa jika ada bahan tersebut.. Takde santan, dye gunakan susu misalnya.. Sy pernah terjumpa seorang pelukis yang berbakat dapat menghasilkan lukisan yang lawa dengan menggunakan 3 batang pensil warna.. Kalo sy lah orangnya melukis tu, nak lukis ayam jadi itik agaknye.. hahaha..


Najbea Ruba'i
Sini sy nak kongsi bakat seorang yg sy kirakan adek.. Sebab dye Adik Nadra sy so dye adik sy jugak. Hee.. Adik cantik ni bernama Najbea Ruba'i. Sy panggil dye Amoy.. Usia pon baru mencecah 18 tahun & sedang menunggu surat tawaran dari UiTM untuk melanjutkan pelajaran dlm bidang yg dye minat iaitu Art.. Haaa.. Dye memang berbakat melukis atau melakar.. Jangan terkejut bila sy katakan lukisan dye pon menerima tempahan yg menggalakkan.. Cayelah budak ni memang genius & berbakat besar dalam Art.. 

Sy kongsikan sedikit hasil tangan Amoy utk tetapan uols.. Nilai lah sendiri.. Kalau sy, sy memang teruja sangat & tak sangka itu adalah hasil tangan seorang budak perempuan 18 tahun.. Memang terbaekkk dari ladang.. ngeee :p







Cantik kan lukisan dye? Nak beli pergi tanye kat amoy sendiri. hehehe.. Pada sy, semua orang boleh melukis.. Apa yang penting adalah kesabaran dan 'Passion'.. Mungkin.. hehehe..