>

Oh Mat Luthfi..




Hye ouls..

Uols knl x Matluthfi ni..?? Ala vblogger yg glamer mengalahkan Siti Nurhaliza tu ar.. (yke jue..?)ehe.. Sy suke kt MatLuthfi ni sbb dier bawa mesej yg matang & bknny mengarut.. MatLuthfi ni betul gak ar.. Cthny mcm video ni.. Lagu2 skrang ni lirik memang mengarut la sgt..

Bkn saja nk kritik ape.. Uols tgk Muzik-muzik semi final jumaat lepas (25/Nov).. Sy akui sy memang fanatik kt Tomok dr dulu lg.. Tp bkn sbb tu sy nk jd 'Juri xlaku' kt sini.. Tp lagu 'Bagaikan Bidadari' tu memang best.. Penuh penghayatan Tomok bawa lagu tu.. Last2 xmsok top 5 la pulak.. Kecewa ya amat.. Ni nk je soh MatLuthfi kritik juri2 ni.. ehe..


Lagipun comel sgt la MatLuthfi ni wat miming cmtu ar.. ehe.. Actually sy tgk MatLuthfi ni mcm ex-bf sy je.. Adoohh..! Jatuh cinta lagi..?? xlah.. Tertiba rindu la pulak kt dier.. ehe.. Mengarut betulkn..?? ehe.. Tp ar, betul kalo sy tgk byk kali video ni trbayang pulak muka ex-bf.. Jujurny MatLuthfi lagi handsome ar.. ehe..

Diorg sma sgt apalagi kalo brckp memang serupa sgt gayany.. Tp kan ex-bf sy tu lak x brckp bernas mcm Matluthfi ni.. Ex-bf sy tu tin kosong je.. Ckp je terlebih masuk akal tp xpnh dier tunjukkn nilai percakapan dier melalui perbuatan.. Aneh sungguh lelaki itu.. Whatever la.. ehe..
Apa2 pun sy tetap sukerrrr MatLuthfi.. Agak2 kalo la MatLuthfi ni bf sy.. Aauuww.. (perasan mode) ehe..

Korang memang best..

Lagi gambar2 kwn2 sy.. Laa, memang seronok tgk gambar2 ni.. Gambar2 ni sy perolehi dr koleksi Teacher Barbara McVean.. Thanks Teacher..
















Kawan Zaman Kanak-kanak..

Hye Ouls.. entri kali ni sy nk kongsikan gambar kenangan kwn2 zaman kanak2 sy.. Rindu sgt kt diorg ni.. Seronokny zaman knk2 sy sbb kami membesar brsama2.. Suka duka pahit manis kteorg tetap brsama.. Jauh dr keluarga membuat kami matang dlm kehidupan seharian walaupun adakala ny kenakalan kami memeningkan kakak2/abg2 juga ummi yg penat menjaga tingkah laku kami.. Terima Kasih kerana membesarkan kami.. Jasa kalian tidak akan kami lupakan selagi hayat dikandung badan..





















Tip Etika Bercuti..

Annyeonghaseyo.. (Korean mode) ehe..

Yeahh..! Jom bercuti..! Tp tggu dulu, xyah seronok sangat sampai x mnjaga etika ketika bercuti.. Ingat tempat org bkn tempat kita.. Lagikan tempat kita pn kita xleh sebarangan kan..? Ada batas ny ok.. Entri kali ni sy nak kongsikan sedikit tip etika ketika bercuti..


* Lupakan seketika siapa diri uols, pangkat atau status.. Tp jgn lupa adab ye.. ehe.. Anggap uols bebas mcm burung baru uols rasa kebebasan bercuti yg sebenarny..

* Buang sikap angkuh, bangga diri, cerewet, suka menyalahkan org & trlalu byk complaint.. Bersihkn hati uols, tentu org pun seronok mahu melayan uols..

* Jangan bawa kerja/tugasan bersama.. Lupakn seketika soal kerja/tugasan serta segala bebanan di tempat kerja/kolej..

* Belajar sedikit budaya org tempatan yg uols kunjungi.. X rugi tau kalo uols belajar sedikit tntang adat resam/bahasa atau masakan tempat yg uols kunjungi.. Contoh nye kalo uols dtg ke sarawak ni.. Byk kebanggaan negeri sy yg uols ptt pelajari terutamany bahasa & makanan..


Ok, ni je yg sy nk kongsi dgn uols kali ni.. amalkan k.. Tentu uols antara pelancong yg dialu-alukan setiap thn.. ehe..



Welcome To Kuching Sarawak.. ehe..




Kampung Budaya Kuching Sarawak..




Damai Beach Resort Kuching Sarawak..

Tahniah Malaysia..

Hye Ouls..

Uols hepi kan sbb Malaysia Team dh menang.. Sy lagi hepi.. Mau x ny sy skt jiwa tgk perlawanan sengit tu.. Lagi2 dgn sikap pemain Indonesia yg ntah pa2 tu.. Geram sesgt.. Tp sy leh ketawa lagi bca status kt fb & twitter.. Mcm2 ragam Rakyat Malaysia beri semangat kt pasukan kita.. x sia2 kan akhirny kita pulang bawa emas utk bola sepak..
yeeaahh..! Sy bngga jd Rakyat Malaysia..




Harimau lawan Garuda.. Harimau dh baham pn Garuda.. Menangis doe.. ehe..





Ko memang super duper hebat Khairul Fahmi.. ^^

I’m not perfect..


I am not perfect & I’m not going to pretend I am not even for a second.. I’m not going to be the most intelligent or charismatic or most good looking person that u’re ever going to meet.. I won’t always know the right things to do or be able to say all the right things.. Truth is, there are days when I feel like I just stand out in a crowd where everyone notices all my flaws & imperfections..

I know that I’ve made mistakes in the past and will continue to make mistakes in the future.. There will be days where I’m going to be lost in this gigantic world of ours, times when I’m confused about who I want to be and what I want to do, moments where I just don’t feel good about myself or my life, & in the end.. I’ll have regrets of things I know shouldn’t have regrets for..

Yeah, I’m not perfect.. But I am who I am.. Just like you are who you are.. & that is & will always be good enough..

New Boyz - Sejarah Mungkin Berulang




Ahakz..! Layan lagu tangkap leleh punya.. ehe.. Sy fanatik kumpulan New Boyz dulu, kini & selamanya.. ehe.. Cayelah.. yeeaahh..! ehe.. Lagu ni femes sgt mse sy msh budak2 skolah dulu..
Pernah sy feeling abis nyanyi lagu ni lam toilet.. ehe.. Mase putus cinta monyet la kan.. Lucu la pulak bila ingat balik.. ehe.. Apa2 pun Tomok memang best..

Mr Khunnie









Test sora jap..

Hye Ouls..

Sy tetiba je rasa nk test nyanyi 1 lagu yg agak best gak lirikny.. Sori bkn sy nk nyanyi sgt pn.. Nk tulis lirik lagu tu je.. Uols tau x..?? Dlm 1 hari ni sy asyik nyanyi lagu ni je.. Byk kali pn sy ulang dgr lagu ni lam mp3.. ehe..

Uols tau lagu 'Izinkan Selamanya Namamu Dihati' dari kumpulan EYE.. Lagu memang sesuai utk 'dia'.. Tp sy xnak simpan dier lam hati sy la.. ehe.. Dh2, baik lyn lirik lagu ni..

IZINKAN SELAMANYA NAMAMU DIHATI

Telah aku terima takdir dari yg ESA
tertusuk sembilu pedih hati terluka
terkubur impian kita bina bersama
terlerai sudah ikatan cinta

Baru aku sedari siapa diri ini
sebalik suratan cahaya cinta yg suci
sedalam renungan terlihat dalam diri
hakikat cinta yg sejati

Ku turutkan cahaya di hadapan berliku
keyakinan di dada mengiringi langkahku
jalinan bahagia iringan doa restu
di dalam jiwa cinta yg satu

jalanan yg berduri tetap aku gagahi
biar gunung yg tinggi pasti kan ku daki
detik-detik kenangan segar buat pedoman
sepanjang jalan taman impian

salam sejahtera kepada dirimu
semoga berbahagia tanpa aku
izinkan selamanya namamu di hati
biarkan selamanya aku begini..


Akhirny abis jugak sy nyanyi.. ehe.. Kt bawah ni pulak penyanyi asal lagu ni.. Sy penyanyi bilik air je.. ehe..

Mengarut la..

Hye Ouls..

Sy baru je menghabiskan masa menonton drama korea yg mengarut sangat ending ny.. Maaf, bkn menghabiskn msa tetapi membazir msa.. ehe.. Baik tgk drama lain.. Mengarut lh ending drama WARS OF THE ROSES tu.. Uols tau drama ni..?? Ok, sy sinopsis kn sedikit mengenai drama Wars Of The Roses ni..

Drama ni mengisahkn sepasang suami isteri dlm pertghan umur.. (xtua x juga muda) ehe.. Diorg ni pulak ada 2 org anak, seorg lelaki n seorg pulak pmpuan.. Nk d jadikan kisah si suami ni 'terjatuh' cinta lak ngn rakan sekerjany.. Akibat dr tindakan curang si suami tu, isteri memohon perceraian.. Pada mulany si isteri msh beri muka kt si suami tu.. Tp si suami sengal sgt nk tgglkn skandal dier lalu menyebabkan mereka akhirny brcerai..




Setelah brcerai si isteri keluar kerja mncari rezeki menampung ank2 dier.. Dr situ si isteri brkenalan dgn bos kpd kwn baikny.. Keja si isteri ni pulak menulis buku biografi bos dier tu.. Masa mengubah segalany bila akhirny si isteri 'terjatuh' cinta pulak kt bos ny dan mereka mula mnjalinkn hbungan cinta sementara hbungan si suami & skandal ny pulak berentakan akibat sikap tamak serta x sedar diri skandal ny yg wat sy asyik menyampah je tgk pmpuan tu.. (xpnh brprasangka baik pmpuan tu)

Tp setelah segala mcm cerita2 cinta, perkerjaan serta hbungan sesama keluarga brjln spt skrip ny, tba2 disahkn si suami menghidap kanser usus peringkat akhir.. Si isteri ni pulak kesian kt ex suami ny yg curang tu lalu mengambil keputusan meninggalkn keksh ny demi mnjaga serta menyembuhkan ex suami ny.. (sengal nyee)




Setelah sethn brlalu ex suami ny pn sembuh.. (x logik sbb dh prngkt akhir) hampeh betul..! Si suami melamar kembali isteriny yg telah mnjadi penulis brjaya.. Skandal si suami msh meringkuk dlm lokap krn sikap tamak yg akhirny membawa pdh.. Paling kasihan si kekasih isteri tu td akhirny still single lagi available..

Apa yg sy x puas hati sangat sikap si isteri seperti mnjadikan kekasih ny sekadar sandaran ketika kesedihan.. Si isteri ni punya hati ny mcm sotong.. (Lembik beno) Gerammmm... Sy harap sangat ending ny si isteri akhirnya brkahwin dgn kekasih ny tu.. Tp lain pulak jd.. X pasal2 sy melenting sorang2 dpn tv.. Lucu lh pulak kn.. ehe.. Satu je watak yg sy ska iaitu boifren kpd adik si suami tu.. Handsome.. ehe.. Pa2 pn sy tetap lyn korean drama lagi.. ehe..

Syabas Harimau Muda..

Hye Ouls..

Seronok kn bila pasukan Malaysia menang 1-0 menentang Indonesia.. Walaupun gol 1 mata je tp xpe.. Sekurang kurangny Malaysia brjaya tewaskn pasukan Indonesia.. Anak buah Ong Kim Swee tdk mengecewakan.. Syabas..!






Sy bangga menjadi Rakyat Malaysia.. So sy nk tunjukkn kebanggaan sy dgn gambar ni.. ehe.. Perasan Jue ni kan.. Masuk bakul angkat sendiri la.. ehe..


Alamak Cicak..!!

Ni bkn kesinambungan Filem Alamak Toyol ye.. Ni kisah yg trjadi kepada sy sendiri semlm.. Haru betul.. Nasib baik sy x jd Cicak Man.. Eh, salah.. Cicak Women.. ehe..


Kalo jadi cicak man xpe gak kn leh gadoh ngn Professer Klon.. ehe.. Tp kan, memang trauma sgt bila trfkirkn hampir terminum air ade cicak.. eeyaaq...! Salah sy gak.. Kerana kehausan sy x buka lampu dapur.. Main redah je ambik gelas atas meja & terus buka peti ais.. Mase nk tuang air tu tetiba cicak tu melompat keluar.. Sy apalagi terus melompat sama mcm cicak tu.. ehe.. Terkejut punya pasal.. Nasib baik gelas yg sy pegang x melayang.. Lepas tu memamg trbantut niat sy nk minum air.. Jantung punya lah berdegup kencang mcm trjumpa hantu la pulak.. ehe..


Pengajaran cerita sy, len kali kalo nk minum buka lampu dulu.. eeiiee, Sy geli bila trfkirkan ny sampai sy xnak guna gelas tu lagi.. ehe..

Penggoda.. Oh tidak..!!

Hye Ouls..

Kali ni sy nk bercakap mengenai penggoda lak.. Hrmmm.. Perkataan penggoda lebih kurang mksudny dgn pemikat cuma pemikat ada konotasi yg lebih kekal.. Kata pemikat "sy nk dptkn dia".. Kata Penggoda lak "Sy ingin dptkan perhatianny" Sama ada uols trpikat atau tidak, siapa kisah kn..?? Pendek kata penggoda hanya sekadar test power je.. Kenyataan tau.. ehe.. Kriteria fizikal sekali gus merumuskn ciri2 lain spt apa yg dilihat, didengar & apa yg dihidu..

Dalam 1 kajian internet, didapati lelaki rata2 trtarik pd wanita yg ketinggian tdk melebihi lelaki trsebut, rona kulit yg cerah & wajah yg comel cthny mempunyai sepasang mata yg besar mcm Heliza Helmi tu.. Itu apa yg dilihat.. Jujurny sy sendiri suka mata itu.. ehe..



Ala, tau la comel.. xusah wat muka cmtu leh x..?? (jeles lh tu) ehe..

Berlainan sekali apa yg didengar.. Ouls knl Adlin Aman Ramli..?? Dia bknlh diketegori sebagai lelaki tampan tetapi mempunyai daya tarikan yg trsendiri.. Mungkin dia mempunyai daya tarikan pd suara atau aura.. Adlin ni pn kalo mengkritik mmg lantang dan kena pd tempatny walaupn kata2nya agak kasar..



Tp kan, handsome jugak Adlin ni.. ehe..


Aneh bnyiny tp ouls tau x teknik menggoda yg paling semula jadi adalh melalui bau.. Tdk kiralh uols guna perfume jenama apa.. Tommy Girl, Chanel atau Versace.. Lagi lh ditambah segala mcm makeup Simply Siti kt wajah cantik uols kn.. Entah lelaki pndang uols mcm pndang Siti Nurhaliza la pulak.. ehe..



Wah, cantik dh tu.. ehe.. ^^

Forteen - Berdua Bersatu




Layan lagu ni kejap.. ehe.. Forteen memang best..

I Need someone..


I need someone who is prepared for --->

* A million questions..

* Uncontrolable laughter..

* My family..

* My appetite..

* Musical outburst..

* Random dancing..

* My friends..

* Sad/happy tears..

* Deep talks..

* My imagination..

* My dreams..

* Walks in the rain..

* Random texts..

* Useless arguements..

And

* Acceptance of the REAL me..

Boyfriend baru sy..

Trtanye2 lak kn sape bifren baru sy tu.. ehe.. Ok sy kenalkan bifren sy yg comel sgt2.. ehe.. Mcm2 ler comel sgt kan..?? ehe..




Ha, ni boifren sy, Nitchakhun Horawetchakun a.k.a Nickhun 2PM.. ehe.. Uols kenal x..?? Kalo uols golongan yg fanatik k-pop mcm sy mst kenal Nickhun ni.. Tp.. ha, ade tp2 lak.. Btol2 ke boifren sy..?? ehe.. xdela.. Acah je la.. Tp kalo btol kn best ar.. Sy suke Nickhun.. Comel ar.. Cyes, lagi comel dr Rabbit sy.. ehe.. Pulak dh bandingkan Nickhun ngan Rabbit.. ehe..




Comel ar.. Nk boifren mcm Nickhun mne nk jumpa kt Malaysia ni erk..?? ehe.. ^^




Ape2 pun Nickhun boifren sy.. (dlm mimpi je la jue) ehe.. Kalo boifren sy bca entri ni mesti merajuk pnye.. ehe.. ^^




Akhir kata xyah jeles.. hahaha.. Pulak dh.. ehe.. ^^

Jom melancong ke Muzium terbesar Mexico..

Hye Ouls..

Kali ni sy nk kongsi 1 sejarah mengenai Museum Mexico.. Sy nmpak Museum tu agak unik dgn peninggalan sejarah kuno rakyat mexico.. So sy kongsi sedikit ngan uols lak.. ehe..




Nasional Museum of Antropology atau dlm bahasa melayu ny Muzium Kebangsaan Antropologi adalah muzium terbesar di Amerika Latin.. Muzium ini terletak di Chapultepec Park, Western Avenue.. Kini di kenali sebagai Chapulte PEC Park.. Bangunan 1 tingkat muzium ini mempunyai 12 lapisan bilik pameran tamadun Olmee, tamadun Aztec, tamadun Maya dan American Indian ..




Ia juga memaparkan nilai fizikal & sejarahny yg sangat tinggi jika uols fanatik tentang budaya Maya di mana setiap potongan batu mempunyai saiz yg brbeza2.. "Kalendar Suria" adalah monumen terkenal tamadun Aztec.. Manakala American Indian pula memaparkan gaya perumahan, pakaian, peralatan hidup, peralatan keagamaan, alat muzik, senjata dan artifek lain..


Never say never ..

Never say "I love you!"..
If you don't really care..!

Never talk about feelings..
If they aren't really there..!

Never hold my hand..
If you're gonna break my heart..!

Never say you're going to..
If you don't plan to start..!





Never look into my eyes..
If all you do is lie..!

Never say "Hi!"..
If you really mean goodbye..!

If you really mean forever..
Then say you will try..!

Never say forever..
Cause forever makes me cry.. ^^

The Poem Don't quit..

( Ouls, i like this poem.. ) ^,^


When things go wrong as they sometimes will,
When the road you're trudging seems all up hill,
When the funds are low and the debts are high,
And you want to smile, but you have to sigh,
When care is pressing you down a bit..
Rest if you must, but don't you quit..
Life is queer with its twists and turns,
As every one of us sometimes learns,
And many a failure turns about..
When he might have won had he stuck it out,
Don't give up though the pace seems slow,
You may succeed with another blow,
Success is failure turned inside out..
The silver tint of the clouds of doubt,
And you never can tell how close you are,
It may be near when it seems so far..
So stick to the fight when you're hardest hit,
It's when things seem worst that you must not quit..





Enjoy it..